Concert de colinde în Episcopia Caransebeșului

Concert de colinde în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Miercuri, 18 decembrie, a avut loc la Palatul Cultural din Reşiţa concertul tradiţional de colinde „Hristos se naşte, slăviţi-L”
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 18 decembrie, a avut loc la Palatul Cultural din Reşiţa concertul tradiţional de colinde „Hristos se naşte, slăviţi-L” susţinut de corul mixt al catedralei episcopale „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, corul „Tibiscum” al Secţiei de Teologie Ortodoxă Didactică, grupul psaltic al Episcopiei Caransebeşului şi corul „Menestrelul” al Palatului Copiilor din Reşiţa.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a numeroşi preoţi din municipiul Reşiţa şi a unei impresionante audienţe. La final toţi cei prezenţi au primit din partea chiriarhului iconiţe şi calendare.

Ierarhul a arătat că mergând în misiune și colindând se vestește Nașterea Domnului. „Prin aceste colinde venim ca să vestim și aici la Reșița Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos deoarece colindătorii sunt misionari, binevestesc Nașterea Domnului. Am venit în misiune ca să le binevestim tuturor că Nașterea lui Hristos se apropie, «Hristos se naște măriți-L, Hristos din ceruri întâmpinați-L, Hristos pe pământ înălțați-vă». Am venit să ne înălțăm duhovnicește în aceste zile premergătoare Nașterii Domnului, să îi bucurăm pe toți frații noștri, prin colindul sfânt, bun și mântuitor și să le dorim tuturor sărbători fericite, un an nou cu bucurii, mulțumindu-le pe această cale și gazdelor care ne-au primit”, a precizat Preasfințitul Lucian.


Data: 20 decembrie 2013 • Vizualizări: 1201