Concert de colinde în Municipiul Reşiţa

Concert de colinde în Municipiul Reşiţa
Miercuri, 21 noiembrie, în Palatul Cultural din Reşiţa a fost organizat, de către Episcopia Caransebeşului, tradiţionalul concert de colinde, bizantine, corale şi tradiţionale din Banatul montan, intitulat „Crăciunul pentru fiecare suflet”
Autor: Serviciul Cultural
Miercuri, 21 noiembrie, în Palatul Cultural din Reşiţa a fost organizat, de către Episcopia Caransebeşului, tradiţionalul concert de colinde, bizantine, corale şi tradiţionale din Banatul montan, intitulat „Crăciunul pentru fiecare suflet”.

Spectacolul a fost deschis, în calitate de gazdă, de către corul preoţilor Protopopiatului Reşiţa, cor dirijat de către părintele Nicolae Călin Mirişan. A urcat apoi pe scenă grupul psaltic „Katharsis” al Episcopiei Caransebeşului care este condus de către Alin Buliga. Corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, aflat sub bagheta dl. dr. prof. univ. Dumitru Jompan, a adus bucurie sufletească spectatorilor aflaţi la concert prin frumoasele colinde corale, iar în încheiere, un grup de muzică populară au interpretat colinde tradiţionale bănăţene.

În premeieră anul acesta, concertul de colinde „Crăciunul pentru fiecare suflet” organizat de Episcopia Caransebeşului în Municipiul Reşiţa, a fost găzduit de Palatul Culturii unde se află şi sediul Teatrului de Vest din Municipiul Reşiţa, cu care în viitor se vor organiza mai multe acţiuni comune.

Data: 22 decembrie 2011 • Vizualizări: 923