Concert de colinde la Caransebeş

Concert de colinde la Caransebeş
În organizarea Episcopiei Caransebeşului şi a Muzeului din Caransebeş a avut loc în sala de festivităţi a muzeului caransebeşean un concert de colinde, intitulat „Asta-i seara de Ajun”.
Autor: Serviciul Cultural
În organizarea Episcopiei Caransebeşului şi a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, joi, 9 decembrie 2010, cu începere de la ora 17.00, a avut loc în sala de festivităţi a muzeului caransebeşean un concert de colinde, intitulat „Asta-i seara de Ajun”.

Cu participarea a numeroase grupuri corale, în cadrul manifestării au fost prezentate datini şi obiceiurile de Crăciun.

Au fost prezente următoarele formaţii corale: Corul „Mioriţa” al Liceului Pedagogic C. D. Loga din Caransebeş, Corul „Ioan Teodorovici” al Parohiei Sf. M. Mc. Dimitrie din Caransebeş, Corul „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei istorice Sf. M. Mc. Gheorghe, Grupul vocal „Theoforos” din Timişoara, Corul Facultăţii de Teologie din Caransebeş şi Corul catedralei Învierea Domnului din Caransebeş. Pentru formaţia corală a Catedralei noi din Caransebeş, acest spectacol a reprezentat debutul. Fiind o formaţie nou întemeiată, doar din luna octombrie, (catedrala nouă a fost sfinţită la 12 septembrie), după pregătirea pentru concertele prilejuite de Sărbătoarea Naşterii Domnului, se va începe pregătirea pentru cântarea Sfintei Liturgii. Debutul la Sfânta Liturghie, cu ajutorul lui Dumnezeu, se va face la Praznicul Învierii Domnului din anul 2011.

Pe lângă cântarea corală, un grup de elevi din clasa a XI-a de la Liceul Pedagogic au interpretat sceneta „O poveste de Crăciun” şi o tânără talentată, Emanuela Benec, elevă la Şcoala de Muzică din Caransebeş a susţinut un recital de vioară. Din partea Episcopiei Caransebeşului, părintele Daniel Alic, prezent la eveniment, a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfinţitului Părinte episcop Lucian şi a susţinut o meditaţie despre însemnătatea colindelor în spiritualitatea şi tradiţia poporului român.

Data: 10 decembrie 2010 • Vizualizări: 1161