Concert de colinde la Catedrala episcopală din Caransebeș

Concert de colinde la Catedrala episcopală din Caransebeș

Album foto
Duminică, 13 decembrie, pe soleea Catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș s-a desfășurat Concertul de colinde „Hristos se naște măriți-L!”
Autor: Serviciul Prezidial
După o frumoasă tradiție, în fiecare an în preajma Praznicului Nașterii Domnului, în Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș se desfășoară Concertul de colinde „Hristos se naște măriți-L!”. Și în acest an, duminică, 13 decembrie, pe soleea catedralei mai multe coruri din Caransebeș au pus la inima credincioșilor, prezenți în număr mare, mesajul Nașterii Pruncului Sfânt. La această manifestare spiritual-culturală a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului împreună cu membrii Permanenței Consiliului eparhial.

Bucuria a fost dublă întrucât în debutul evenimentului s-a lansat și CD-ul duplex de colinde psaltice și corale a Corului Episcopiei Caransebeșului. În continuare clericii acestui cor au prezentat o suită de colinde, care pot fi ascultate și pe Compact discul prezentat de părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

De asemenea seara de colinde a fost completată și de Corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, Corul „Tibiscum” al Secției de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, precum și Corul Catedralei „Învierea Domnului”.

„Aceste concerte de colinde este bine să le susținem în biserică pentru că rugăciunea și colinda sunt unite și ne pregătesc pentru marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Hristos. Nu putem să întâmpinăm Crăciunul fără rugăciune și fără cântare duhovnicească, iar toate acestea sunt mult mai primite și înțelese de către noi și există o altă receptivitate și o altă ascultare în sfintele locașuri. Le mulțumim celor care în această seară ne-au încântat și ne-au înălțat duhovnicește, îi felicităm pe toți colindătorii și le mulțumim tuturor credincioșilor care au umplut Catedrala noastră episcopală”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Prin susținerea concertului de colinde „Hristos se naște, măriți-L!” din Catedrala episcopală, se deschide șirul de concerte, organizate în Episcopia Caransebeșului, cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului.


Data: 14 decembrie 2015 • Vizualizări: 892