Concert de colinde la Reșița

Concert de colinde la Reșița

Album foto
La Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița s-a desfășurat, sâmbătă, 9 decembrie, Concertul de colinde „Hristos se naște, slăviți-L!”
Autor: Serviciul Cultural
La Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița s-a desfășurat, sâmbătă, 9 decembrie, Concertul de colinde „Hristos se naște, slăviți-L!”. Auditoriul ce a umplut sala a fost introdus în atmosfera sărbătorilor de Crăsiun printr-un program de colinde corale interpretate de trei coruri din Caransebeș și Reșița. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoți, oameni de cultură, profesori și foarte mulți iubitori de muzică corală.

Grupurile corale venite din Caransebeș au fost Corul Seminarului „Episcop Ioan Popasu”, dirijat de părintele profesor Petru Paica și Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu. Din municipiul de pe Bârzava a transmis mesajul Nașterii Domnului prin colidul coral grupul „Ison” al Liceului Teoretic „Traian Lalescu”.

„Ca în fiecare am venim însoțiți de acești minunați tineri ca să-L colindăm pe Domnul Sfânt și Bun și să ne bucurăm ascultând colindele noastre strămoșești. L-am primit în această seară în inima și sufletul nostru Mântuitorul, pentru că El dorește să se nască în primul rând înlăuntrul nostru. Noi trebuie să ne pregătim, avem la dispoziție 40 de zile de urcuș duhovnicesc, de pocăință, de înfrânare, regăsire, meditație și contemplație, iar la finalul acestui urcuș să ne putem închina împreună cu păstorii și magii în fața Pruncului Divin și în loc de daruri materiale, pământești, să-I aducem în dar inima noastră, curată, înfrântă și smerită, pe care Dumnezeul cel milostiv niciodată n-o urgisește”, a spus la final Părinte Episcop Lucian.

Seara a fost încheiată de elevii seminariști din Caransebeș care au arătat tradițiile românești de Crăciun prin reprezentarea artistică „Plugușorul”. Același concert se va desfășura și la Caransebeș și la Moldova Nouă.


Data: 10 decembrie 2017 • Vizualizări: 998