Concert de colinde şi poezie la Ohaba-Mâtnic

Concert de colinde şi poezie la Ohaba-Mâtnic
La sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ştefan în Parohia Ohaba-Mâtnic din Protopopiatul Caransebeş a avut loc tradiţionalul festival de colinde şi poezie în grai bănăţean „Asta-i seara, seara mare”, aflat la a treia ediţie
Autor: Pr. Claudiu Ciorogariu
La sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ştefan în Parohia Ohaba- Mâtnic din Protopopiatul Caransebeş Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de părintele protopop Liviu Mihai Drăgan împreună cu părintele Ioan Negrei şi cu părintele Petru Claudiu Ciorogariu. Răspunsurile liturgice au fost date de corul „ Osana”, al Ligii Tinerilor Ortodocşi din Lugoj.

După Sfânta Litrghie a avut loc tradiţionalul festival de colinde şi poezie în grai bănăţean „Asta-i seara, seara mare”, aflat la a treia ediţie, festival organizat de Parohia Ohaba-Mâtnic, Asociaţia Scriitorilor în Grai Bănăţean şi Parohia „Schimbarea la Faţă” din Reşiţa. Copiii şi tinerii din Parohia Ohaba-Mâtnic, Parohia Soceni şi de la Liceul „ Traian Vuia” din Făget, dar şi poeţi dialectali au rostit poezii şi cântece în frumosul grai bănăţean, iar domnul profesor Vasile Gondoci a interpretat la chitară un buchet de colinde tradiţionale. Manifestarea a fost încununată de concertul de colinde oferit de corul „Osana” al Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi din Lugoj, dirijat de doamna profesoară Alina Bogoevici.

Data: 30 decembrie 2013 • Vizualizări: 788