Concert post-pascal de muzică clasică

Concert  post-pascal de  muzică clasică
În duminica a doua după Paști după săvârșirea Sfintei Liturghii, la invitația preotului paroh Emil Crăciun la biserica parohială „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița, a avut loc un concert post-pascal de muzică clasică intitulat „Bucuriile muzicii – bucuriile învierii”
Autor: Pr. Emil Crăciun
În duminica a doua după Paști după săvârșirea Sfintei Liturghii, la invitația preotului paroh Emil Crăciun la biserica parohială „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița, a avut loc un concert post-pascal de muzică clasică intitulat „Bucuriile muzicii – bucuriile învierii”. Interpretarea de excepție a fost susținută de Cvartetul „Musikfreunde” care au cântat și au încântat credincioșii cu piese clasice sau capodopere ale barocului, aparținând unor compozitori ale elitei muzicii clasice.

Cvartetul este format din: prof. George Gassenheimer (vioara întâi ) de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, prof. Georgiana Stăncioni (vioara a doua ) de la Colegiul Național de Arte „Ion Vidu”din Timișoara, prof. Viorel Bădescu (violă) de la Conservatorul de Muzică din Timișoara și Beniamin Chișcă (violoncel) de la Colegiul de Arte „Ion Vidu” din Timișoara.

Cvartetul are recunoaștere națională și internațională participând la diverse festivaluri, colaborează cu Opera Filarmonică din Timișoara și alte filarmonici, de asemenea au fost distinși cu numeroase premii atât în țară cât și peste hotare și sunt prezențe cotidiene la radio sau televiziune în emisiuni specifice acestui gen muzical.

În această duminică închinată Sf. Apostol Toma, ne-am încredințat din nou cu și prin Apostolul Toma de realitatea învierii lui Hristos din morți iar prin acordurile muzicale magistral interpretate, nădăjduim că am reușit să atingem cele mai sensibile corzi ale sufletului omenesc făcându-l astfel să vibreze cu întreaga natură la bucuria învierii lui Hristos din morți. Un geniu al muzicii clasice, Ludwig van Beethoven spunea că: „Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde”. Iar o astfel de muzică poate contribui la contemplarea biruinței vieții asupra morții, a învierii lui Hristos din morți căci dacă și îngerii cântă neîncetat lui Dumnezeu în ceruri de ce nu am face-o și noi oamenii aici pe pământ.

Astfel de bucurii muzicale au devenit o tradiție în biserica noastră astfel că la Praznicul Paștilor sau al Crăciunului să putem oferi astfel de cadouri muzicale credincioșilor noștri care gustă din acest meniu liric. Aducem mulțumirile noastre d-nei prof. Maria Gassenheimer prin intermediul căreia a devenit posibil acest eveniment.

Data: 14 mai 2013 • Vizualizări: 655