Concert prepascal în Episcopia Caransebeșului

Concert prepascal în Episcopia Caransebeșului
În săptămâna Floriilor se vor desfășura în Episcopia Caransebeșului concerte prepascale numite generic „Ușile Pocăinței”
Autor: Serviciul Cultural
În săptămâna Floriilor se vor desfășura în Episcopia Caransebeșului concerte prepascale numite generic „Ușile Pocăinței”. Primul va avea loc la Catedrala Episcopală din Caransebeș „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, marți, 4 aprilie, începând cu ora 18:00, iar cel de-al doilea se va desfășura la Reșița, joi, 6 aprilie, tot de la aceeași oră, în Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari.

Concertele la care va participa și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului vor fi susținute de către Corul de copii „Pui de cer” al Centrului de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom, Corul ATOR-Banatul de Munte, Corul „Ison” al Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița și Corul Episcopiei Caransebeșului.

Cele patru formații corale vor încânta auditoriul cu pricesne și cântări bisericești prepascale și vor transmite prin cântarea corală, importanța virtuților credinței, nădejdii și dragostei, pentru mântuirea noastră. Sunt așteptați să participe la aceste evenimente de suflet toți cei care doresc să se hrănească duhovnicește spre zidirea sufletească, în aceste zile de profundă rugăciune până la Praznicul Învierii Domnului.

Aceste manifestări cultural-duhovnicești cu cântări corale ce ne vorbesc despre drumul nostru către Praznicul Praznicelor, adică spre Înviere, sunt organizate de către Episcopia Caransebeșului, Protopopiatul Reșița și Departamentul de tineret al eparhiei.

Data: 3 aprilie 2017 • Vizualizări: 1008