Concert tradiţional de colinde la Reşiţa

Concert tradiţional de colinde la Reşiţa

Album foto
Sala Lira a Liceului de Artă "Sabin Păuţa" din Reşiţa a găzduit tradiţionalul concert de Crăciun
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 11 decembrie 2012, la orele serii, a avut loc la Reşiţa concertul tradiţional de colinde organizat de Episcopia Caransebeşului. Pe scenă a urcat grupul psaltic „Katharsis” al Episcopiei Caransebeşului, condus de teologul Alin Buliga şi corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, format din slujitorii celor două catedrale, precum şi ostenitori ai Centrului Eparhial, condus de pr. Gheorghe Tistu.

La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, care la sfârşitul reprezentaţilor a transmis cuvântul de binecuvântare, dar şi gânduri de sănătate cu prilejul sfintelor sărbători care se apropie.

„Ca în fiecare an venim şi la Reşiţa ca să vă aducem vestea cea bună a Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dumnezeu ne-a ajutat ca în această seară să venim în mijlocul dumneavoastră şi să vă bucurăm cu acest colind strămoşesc sfânt şi bun. Sperăm că mesajul cântului şi cuvântului divin a ajuns în sufletul şi în inima fiecăruia dintre dumneavoastră şi credem că acest mesaj ne va întoarce mai mult cu faţa spre Dumnezeu. Avem nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu, de lumina Duhului Sfânt, avem nevoie de mântuirea pe care ne-a adus-o Fiul lui Dumnezeu, Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a arătat Preasfinţitul Lucian în cuvântul său.

La concert au fost prezenţi preoţi din municipiul Reşiţa, dar şi mulţi spectatori, care au umplut Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa. Pentru credincioşii reşiţeni a devenit o tradiţie ca în fiecare an să fie invitaţii Centrului Eparhial pentru a participa la concertul de Crăciun. Acelaşi concert va mai fi prezentat la Teatrul „Mihai Eminescu” din Oraviţa sâmbătă, 15 decembrie şi în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş, duminică 16 decembrie 2012.Data: 12 decembrie 2012 • Vizualizări: 907