Concertul de colinde „Hristos se naște măriți-l” la Reșița

Concertul de colinde „Hristos se naște măriți-l” la Reșița

Album foto
Sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița a găzduit vineri, 18 decembrie, o manifestare spiritual-culturală în preajma sărbătorilor de iarnă
Autor: Serviciul Prezidial
Sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița a găzduit vineri, 18 decembrie, o manifestare spiritual-culturală în preajma sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre Concertul de colinde „Hristos se naște măriți-l”, susținut de mai multe formații corale din Caransebeș și din Reșița. Prezent la acest eveniment a fost și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu preoți din orașul reședință de județ și din localitățile din apropiere, precum și oameni de cultură.

În debutul concertului părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului a explicat cât de important este colindul în misiunea preoților și totodată a prezentat Compact discul, care este un duplex de colinde corale și psaltice al Corului Episcopiei Caransebeșului.

Seara de colinde a fost deschisă de Corul Episcopiei Caransebeșului care a pus la inima auditoriului, prin măiestria interpretării corale și psaltice colindele ce se pot asculta și pe CD-ul lansat în acest an omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi. În continuare sub bagheta părintelui profesor Gheorghe Tistu au transmis mesajul Nașterii Pruncului Sfânt și Corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș, precum și Corul „Tibiscum” al Secției de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. În încheiere credincioșii veniți în număr mare la concert au fost încântați de Corul „Menestrelul” al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română.

„Ne-am bucurat astăzi de acest spectacol și mai ales ne-am bucurat că sala a fost arhiplină de credincioșii care au venit să guste din colindul sfânt și bun și împreună să pregustăm din bucuria și veselia duhovnicescă a Praznicului Nașterii Domnului. Le dorim tuturor reșițenilor, dar și tuturor credincioșilor din Eparhia noastră, sănătate, sărbători cu pace și liniște, iar anul care se apropie să le aducă numai bucurii și împliniri duhovnicești”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat pe cei prezenți cu un cuvânt de mângâiere, iar copiilor, membrii ai Corului „Menestrelul” le-a oferit cadouri și calendare.

Data: 19 decembrie 2015 • Vizualizări: 602