Concurs iconografic în Protopopiatul Reşiţa

Concurs iconografic în Protopopiatul Reşiţa
Vineri, 11 martie, începând cu orele 11.00, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Lucian, episcopul Caransebeşului, s-a desfăşurat la Reşiţa un concurs de icoane
Vineri 11 martie, începând cu orele 11.00, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Lucian, episcopul Caransebeşului, s-a desfăşurat la Reşiţa un concurs de icoane. Gazdă a fost Şcoala cu clasele I – VIII nr. 12 din Reşiţa în colaborare cu Parohiile Câlnic şi Moniom din Protopopiatul Reşiţa, iar realizatori principali au fost elevii cu talent, selectaţi din clasele primare.

Concursul este la cea de-a II –a ediţie. El este adresat elevilor talentaţi, preocupaţi de iconografia ortodoxă reflectată în culoare şi desen. Implicarea elevilor într-o astfel de activitate le dă posibilitatea de a se familiariza cu valorile ortodoxiei într-o manieră antrenantă, creativă, adecvată vârstei şi preocupărilor lor. Evidenţierea lucrărilor realizate şi premierea cu diplome a micilor artişti a făcut parte din programul acestui concurs. Din echipa de jurizare au făcut parte domnişoara Alina Milutinovici, profesor de arte plastice şi preoţii Sorin – Valentin Popovici şi Adrian Gigi Mager.

Am remarcat şi bunăvoinţa cadrelor didactice, precum Simona Voin, Cornelia Bribete, Floarea Surulescu şi Mirabela Smaia (profesor de religie) pentru asigurarea materialului necesar şi desfăşurarea în bune condiţii a concursului. În încheiere domnişoara profesor Alina Milutinovici a precizat: “elevii trebuie să ştie că icoana este o comunicare vizuală a realităţii invizibile divine, manifestată în timp şi spaţiu. Icoana nu este portretul unei persoane care a fost, ci este portretul sau reprezentarea unei persoane în Împărăţia lui Dumnezeu. Primele rugăciuni pe care un copil le rosteşte sunt în faţa unei icoane. Icoana este binecuvântarea lui Dumnezeu pentru spaţiul în care locuieşte sau sala de curs unde deprinde tainele educaţiei”.

Data: 14 martie 2011 • Vizualizări: 1222