Concursul județean al Olimpiadei de Religie în Episcopia Caransebeșului

Concursul județean al Olimpiadei de Religie în Episcopia Caransebeșului
Faza județeană a Olimpiadei de Religie s-a desfășurat și în Episcopia Caransebeșului sâmbătă, 5 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian
Autor: Serviciul Cultural
Faza județeană a Olimpiadei de Religie s-a desfășurat și în Episcopia Caransebeșului sâmbătă, 5 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian. Concursul a fost organizat la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, la care au participat 64 de elevi din tot județul Caraș-Severin, atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Subiectele date au fost alcătuite în conformitate cu programa de examinare pentru olimpiadă, iar profesorii evaluatori fac parte din corpul didactic al Seminarului Teologic din Caransebeș, împreună cu profesorii metodiști de religie.

„Pentru că anul 2016 a fost declarat în Patriarhia Română ca an omagial al educației religioase a tinerilor, în Episcopia Caransebeșului s-au promovat în mod deosebit activitățile din învățământul teologic și religios. În acest duh se înscrie și organizarea Olimpiadei de Religie din anul acesta, care a adunat mai mulți copii de la mai multe școli. Am încercat să conștientizăm tinerii care învață în școlile din Episcopia Caransebeșului că educația religioasă este o educație ce dă valoare persoanei umane”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Cei 64 olimpici pentru această competiție județeană au fost aleși după faza locală, la care au participat 324 de elevi, știut fiind faptul că județul Caraș-Severin este penultimul județ privind populația școlară.

„Faptul că au participat un număr atât de mare de elevi arată importanța pe care o acordă acești copii, precum și profesorii de religie, disciplinei Religie. Ca în fiecare an sperăm să avem o participare foarte bună și la faza națională, să venim cu premii și să confirmăm valoarea copiilor noștri și a pregătirii pe care profesorii de religie o desfășoară în unitățile de învățământ”, a arătat părintele profesor Sorin David Oțelariu, inspector pentru disciplina Religie - ISJ Caraș-Severin.

Elevii care au obținut rezultate bune la acest concurs județean vor participa la faza națională care va avea loc la Timișoara în perioada 18-22 aprilie.


Data: 7 martie 2016 • Vizualizări: 684