Concursul „Să citim și să înțelegem Sfânta Scriptură”

Concursul „Să citim și să înțelegem Sfânta Scriptură”

Album foto
Copii și tineri de gimnaziu și de liceu au participat joi, 2 iunie, la concursul intitulat „Să citim și să înțelegem Sfânta Scriptură” ce s-a desfășurat la Reșița
Autor: Serviciul Cultural
Copii și tineri de gimnaziu și de liceu au participat joi, 2 iunie, la cel de-al doilea concurs din cadrul „Zilelor educației religioase în Episcopia Caransebeșului”, intitulat „Să citim și să înțelegem Sfânta Scriptură”. Evenimentul a avut loc la Liceul de Artă „Sabin Păuța” din Reșița și s-a desfășurat pe două secțiuni.

Prima secțiune a fost dedicată elevilor din ciclul gimnazial, clasele V-VIII, iar a doua secțiune a fost dedicată elevilor de liceu, clasele IX-XII. Proba de concurs a constat în oferirea răspunsului la un set de 30 întrebări din Mica Biblie și a reunit grupuri de câte doi tineri din școlile aflate pe teritoriul eparhiei.

Toți copiii și tinerii care au participat la acest concurs au fost răsplătiți de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului cu diplome de participare și alte daruri. Cei care s-au clasat pe primele trei locuri, atât la prima secțiune, cea de gimnaziu, cât și la cea de-a doua de liceu, au primit ca recompensă și sume de bani.

„Prin acest concurs am încercat să-i încurajăm pe tinerii noștri să citească insistent Sfânta Scriptură, să aibă un program duhovnicesc în fiecare zi, de rugăciune și de lectură biblică. Acest nucleu de tineri credem că va aduce roade însutite pentru că ei vor merge în școlile și în comunitățile din care fac parte și vor deveni la rândul lor propovăduitori și misionari ai Cuvântului lui Dumnezeu. Noi ne rugăm în toată vremea și în tot ceasul pentru tinerii noștri, ca Dumnezeu să le lumineze mintea, inima și sufletul, să înțeleagă Sfintele Scripturi și să fie în permanență însetați după Cuvântul lui Dumnezeu care are putere multă și care este apa vieții. De aceea trebuie să ne adăpăm din acest izvor cu apă vie și să batem întotdeauna la porțile Scripturii cu mâinile virtuții”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Festivitatea de premiere a concursului „Să citim și să înțelegem Sfânta Scriptură”, fost precedată de premierea tinerilor care au reprezentat Eparhia Caransebeșului la faza națională a concursului Biserica și Școala din sufletul meu.


Data: 3 iunie 2016 • Vizualizări: 635