Concursul „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” - faza eparhială

Concursul  „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” - faza eparhială
Luni, 5 mai, a avut loc, la sediul Centrului eparhial din Caransebeș, etapa pe eparhie a proiectelor derulate în parohiile participante la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”
Autor: Serviciul Social-Misionar
În cadrul Concursului național de proiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, organizat de Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române cu ocazia „Anului omagial euharistic”, luni, 5 mai, a avut loc, la sediul Centrului eparhial din Caransebeș, etapa pe eparhie a proiectelor derulate în parohiile participante la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Proiectul, derulat în perioada februarie – martie la nivelul parohiilor, își propune să educe copiii în spiritul participării la Sfânta Liturghie, dar și la lucrarea filantropică a Bisericii. Mini-proiectele implementate în parohii au fost depuse și jurizate la nivelul protopopiatelor, după care 12 dintre acestea, câte trei din fiecare protopopiat, au intrat în faza eparhială.

În urma analizei și jurizării dosarelor depuse, juriul – format din părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret și din cei doi responsabili ai Biroului de cateheză – părintele Cristian Manole și părintele Teodor Dănuț Coste – a declarat drept câștigător proiectul „Împărtășirea cu Hristos prin frații aflați în suferință”, implementat de părintele Doru Melinescu de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Bocșa Vasiova. Următoarele două locuri, în ordinea punctajului obținut, au aparţinut proiectelor Parohiei „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș” Reșița și Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” Bocșa Montană.

Reprezentanții parohiei câștigătoare vor fi premiați în data de 21 mai, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din București, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Data: 7 mai 2014 • Vizualizări: 1137