Conferință duhovnicească susținută de părintele Teofan de la Mănăstirea Nera

Conferință duhovnicească susținută de părintele Teofan de la Mănăstirea Nera

Album foto
Peste 200 de copii și tineri din tot județul au fost prezenți la Casa de Cultură din Oravița joi, 4 februarie, pentru a participa la o conferință duhovnicească susținută de părintele Teofan Munteanu
Autor: Serviciul Social-Misionar
Peste 200 de copii și tineri au fost prezenți la Casa de Cultură din Oravița joi, 4 februarie, pentru a participa la o conferință duhovnicească susținută de părintele Teofan Munteanu, duhovnicul Mănăstirii Nera din județul Caraș-Severin. Titlul conferinței a fost „Tinerețea – «o boală» care se vindecă”, pe marginea căruia părintele duhovnic a explicat pe înțelesul tuturor cum trebuie de fapt trăită tinerețea în Duhul lui Hristos, mai ales într-o societate care pune accentul mai mult pe cele materiale. De asemenea au fost foarte multe întrebări adresate de către tineri despre diferite probleme cu care ei se confruntă, specifice vârstei, la care părintele Teofan le-a răspuns cu adevărată măiestrie duhovnicească, dovedindu-se un apostol al tinerilor.

„A fost o întâlnire a bucuriei pentru că au venit foarte mulți tineri dornici să-l audă și să-l cunoască pe părintele Teofan, pe care suntem fericiți că am reușit să-l aducem la această conferință. Îi mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să organizăm această întâlnire deoarece părintele Teofan acceptă destul de greu astfel de provocări și cu atât mai mult ne-am bucurat în seara aceasta căci părintele nu a mai conferențiat tinerilor de ceva vreme. Ne-a impresionat numărul mare de întrebări din partea tinerilor, semn că ei sunt încă în căutarea Adevărului. Au fost întrebări foarte variate din mai multe domenii de activitate și credem că stilul acesta interactiv și bucuria cu care părintele Teofan le-a răspuns tinerilor a fost de folos și au plecat îndreptați și câștigați”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea, ce s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a reunit tineri și copii de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, dar și credincioși și preoți din tot județul.

„Trăsătura fundamentală a tânărului de astăzi este întrebarea și astfel noi călătorind cu întrebarea pe drumul maturizării noastre l-am găsit pe părintele Teofan, care ne-a răspuns tuturor întrebărilor și frământărilor specifice vârstei, dovedindu-se a fi un „far” în întuneric. Nouă ne revine mulțumirea și recunoștința, dar și datoria de a împlini și a pune în practică toate îndemnurile primite de la părintele Teofan”, a precizat Antonia, o tânără prezentă la eveniment.

Manifestarea face parte din programul organizat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului în perioada 30 ianuarie – 6 februarie, sub numele de „Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului”, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox.


Data: 5 februarie 2016 • Vizualizări: 1216