Conferință duhovnicească pentru tineri la Moldova Nouă

Conferință duhovnicească pentru tineri la Moldova Nouă
Serviciul Social-Misionar, Filantropic și Activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului a organizat o nouă conferință duhovnicească pentru tineri în orașul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Social-Misionar
Luni, 22 aprilie 2013, la orele după-amiezii, Serviciul Social-Misionar, Filantropic și Activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, cu sprijinul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Moldova Nouă, a organizat o conferință duhovnicească dedicată tinerilor, intitulată „Tinerii de astăzi și calea spre adevărata fericire”.

Conferința a fost susținută de pr. Ion Petrică, duhovnicul Mănăstirii Bocșa-Vasiova și a avut loc în incinta Cantinei Moldomin din localitate: „M-am bucurat foarte mult pentru această întâlnire de suflet cu tinerii din orașul Moldova Nouă. Nădăjduiesc ca și ei să înțealeagă că una este pulsul vieții psihice și alta este eternizarea vieții în Duh. Lucrurile sunt diferite, am vorbit într-un limbaj accesibil tinerilor și sperăm ca cel puțin câțiva dintre ei să facă această deosebire, care înseamnă enorm de mult și anume, că fericirea nu este dată de viața aceasta psihică, ci de trăirea în Duh cu Dumnezeu, care până la urmă înseamnă esența vieții noastre creștine. M-aș bucura dacă pe lângă exercițiul acesta rațional al conferinței, pe care ei l-au văzut la noi, tinerii ar lua în considerare și dorința noastră de a-L mărturisi pe Hristos”, a arătat pr. Ion Petrică în cuvântul său.

La eveniment au participat numeroși tineri și copii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, alături de părinți și cadre didactice, precum și de preoții din localitate însoțiți de credincioși.

Mihai Ciucur, inspector pentru activitățile cu tinerii al Episcopiei Caransebeșului a precizat: „Așa cum s-a creat o obișnuință pentru episcopia noastră, acordăm o atenție tot mai mare tinerilor. Iată astăzi, la Moldova Nouă, am avut o întâlnire cu tinerii mai mari de liceu, noi am mai avut aici alte întâlniri cu tinerii din clasele gimnaziale și în după-amiaza aceasta am discutat despre o temă foarte actuală, o temă vastă dar interesantă și anume, despre fericire. Ne-am bucurat în primul rând, că au venit foarte mulți tineri la întâlnirea de astăzi și în al doilea rând pentru că au fost foarte dezinvolți, foarte activi, efectiv partea de dialog a funcționat. Ne bucurăm, este un precedent creat la Moldova Nouă și așa cum le-am promis tinerilor în seara aceasta, vom reveni cu alte întâlniri de acest fel”.

La rândul său, pr. paroh Remus Căta a mărturisit: „Așteptăm ca de acum înainte tinerii să fie mai receptivi și să participe mult mai mult la astfel de evenmente care se vor mai petrece în parohiile de pe Clisura Dunării. De asemenea, așteptăm un număr cât mai mare de tineri și copii, care trebuie să înțeleagă că fericirea constă de fapt în această iubire a noastră cu toată ființa pentru Dumnezeu, iubire care să ne conducă pe fiecare dintre noi la fericirea veșnică, la Împărăția Cerurilor”.

După susținerea prelegerii, a urmat o sesiune de întrebări venite din partea tinerilor, la care pr. Ion Petrică a răspuns. În prezent, Parohia „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Moldova Nouă desfășoară numeroase activități educative dedicate tinerilor și copiilor.

Data: 22 aprilie 2013 • Vizualizări: 1225