Conferința „Hrană pentru minte, suflet și viață” la Reșița

Conferința „Hrană pentru minte, suflet și viață” la Reșița

Album foto
Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din municipiul Reșița a găzduit vineri, 16 februarie 2018, conferința cu tema „Hrană pentru minte, suflet și viață” susținută de dr. Lavinia Bratu
Autor: Departamentul de tineret
Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din municipiul Reșița a găzduit vineri, 16 februarie 2018, conferința cu tema „Hrană pentru minte, suflet și viață” susținută de dr. Lavinia Bratu din Timișoara – nutriționist, biolog, psiholog și formator în rețeaua națională „Școala Familiei”.

Evenimentul a reunit tineri din municipiu, dar și din alte localități ale județului, preoți, profesori, precum și cursanți ai programului „Școala Familiei” din orașele Reșița și Bocșa.

Întâlnirea a debutat cu un moment de rugăciune, urmat de cuvântul de introducere a invitatei adresat de părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de misiune cu tinerii al Episcopiei Caransebeșului.

În prelegerea sa – susținută în format multimedia – dr. Lavinia Bratu a subliniat, citând numeroase surse științifice, dar și din învățătura de credință ortodoxă, importanța unui stil de viață sănătos. Referirile domniei sale nu s-au limitat la alimentele care asigură ”starea de bine” și sănătatea trupului, ci s-au îndreptat și către trăirile în plan afectiv, precum și la experiențele în plan duhovnicesc (rugăciunea, postul), care, împreună asigură sănătatea minții, a sufletului și a vieții omului, în ansamblu.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, doamna doctor a răspuns numeroaselor întrebări și nelămuriri ale celor prezenți, oferind răspunsuri argumentate și concrete, menite să încurajeze adoptarea unui stil de viață sănătos pentru toți cei care doresc acest lucru.

La final, invitata serii și-a prezentat cele două volume ale sale: „Dietetica – o nouă filosofie de viață – Despre schimbare, simplitate și sănătate” - vol. I și „Hrană pentru minte, suflet și viață” - vol. 2, oferind, totodată, șansa doritorilor de a achiziționa aceste cărți.

„Sunt recunoscătoare pentru bucuria de a fi din nou la Reșița, pentru că este mereu impresionantă primirea voastră și interesul celor de aici pentru astfel de întâlniri de suflet. Am venit la Reșița cu dorința de a dărui și plec bucuroasă pentru că am întâlnit oameni deschiși, ce-și doresc să fie mai buni în viața lor – iar bunătatea este o stare de a fi! - ceea ce este o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Mă simt acasă, aici la Reșița și vă rog pe toți să luați toate cele de trebuință din această seară și să sădiți semințe de rod bun în viețile voastre și ale celor din jurul vostru”, a îndemnat dr. Lavinia Bratu, la finalul întâlnirii.

Referindu-se la întâlnirea tinerilor atoriști cu invitata serii, Anita Radics, a mărturisit: „Dialogurile purtate cu doamna doctor Lavinia Bratu sunt mai interesante cu fiecare dată. Mereu aflăm lucruri noi, mereu răsar noi motivații și semne de întrebare care fac referire la cum să ne ducem noi stilul de viață, începând de la ceea ce gustăm, cum ne mișcăm, până la modul în care gândim și așezăm un lucru pe masă, pentru că asta înțelegem că înseamnă hrana pentru minte, suflet și viață - educarea a tot ceea ce ne alcătuiește, pentru a face ceva mai bun. Cred că pentru noi, tinerii ATOR-iști, a fost cumva un prim contact față în față cu o astfel de abordare concretă a acestui subiect, însă am înțeles această abordare ca pe un prim pas făcut spre o schimbare sănătoasă, în viețile noastre și, cred, implicit, în a celor din jur. Și iată că astfel, prin tot ceea ce noi învățăm, ne confirmăm mereu, atât nouă, cât și celor care ne întreabă ce e ATOR-ul, că aici se pot contura, într-o manieră frumoasă, caractere, stiluri de viață, viziuni sănătoase și legături între oameni și între om și Dumnezeu, prin binecuvântarea Căruia toate sunt împlinite spre a ne fi de folos creșterii sufletelor noastre”.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu sprijinul Departamentului de tineret al eparhiei și al Protopopiatului Ortodox Reșița.

Data: 17 februarie 2018 • Vizualizări: 509