Conferință pastorală de toamnă la Caransebeș

Conferință pastorală de toamnă la Caransebeș

Album foto
Conferințele pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Caransebeșului au continuat marți, 24 noiembrie în Protopopiatul Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Conferințele pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Caransebeșului au continuat marți, 24 noiembrie. Întrunirea a avut loc la Caransebeș cu toți clericii Protopopiatului Caransebeș. Prima parte a reunit preoții și diaconii protopopiatului la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia clericii s-au împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea chiriarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Trandafir Cosmin Brebu, pe seama Catedralei episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Am ținut foarte mult să oficiem Sfânta Liturghie cu preoții din Protopopiatul Caransebeșului la Catedrala istorică pentru că această biserică a găzduit toate evenimentele majore care au avut loc în Eparhia noastră și ne referim în primul rând la anul 1865, când și-a început slujirea arhierească, aici la Caransebeș, primul episcop ortodox român, Ioan Popasu. De asemenea în această catedrală au fost instalați toți episcopii Caransebeșului și sigur toate evenimentele importante au fost găzduite de acest sfânt locaș, care adeseori l-am numit mama tuturor biericilor din Eparhia istorică a Caransebeșului”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

După Sfânta Liturghie în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat conferința „150 de ani de la întemeierea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului”, temă stabilită de Centrul eparhial pentru toate conferințele preoțești de toamnă din acest an. Tema a fost prezentată de către părintele Daniel Alic, consilier cultural. În continuare s-au discutat și analizat și probleme de ordin administrativ și gospodăresc cu care se confruntă clericii în misiunea pe care o desfășoară în parohiile încredințate.


Data: 24 noiembrie 2015 • Vizualizări: 729