Conferință preoțească în Protopopiatul Moldova Nouă

Conferință preoțească în Protopopiatul Moldova Nouă

Album foto
Miercuri, 27 noiembrie, a avut loc conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
Conferinţa a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Moldova Nouă, de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtăşit toţi preoţii din cadrul Protopopiatului Moldova Nouă.
De asemenea a fost hirotonit în treapta diaconiei tânărul teolog Vidu Marius Vasiloni, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Vama Marga.

În cea dea doua parte a zilei, s-a desfăşurat conferinţa preoţească de toamnă, în sala de şedinţe a Protopopiatului Moldova Nouă. Lucrările conferinței au debutat cu susținerea referatului principal despre episcopul Iosif Traian Badescu, de către părintele Alin Câmpean, consilier bisericesc al Episcopiei Caransebeșului. În continuare au fost susținute trei referate despre protopopul George Dragomir, de către Pr. Laurențiu Panciu; Pr. Daniel Popescu despre Simion Mangiuca și Pr. Ion Nedelcu despre Paul Iorgovici.

La final au fost discutate, analizate şi dezbătute şi diferite aspecte de ordin administrativ şi gospodăresc cu care se confruntă preoţii de pe raza Protopopiatului Moldova Nouă.

Data: 28 noiembrie 2013 • Vizualizări: 1136