Conferință preoțească la Moldova Nouă

Conferință preoțească la Moldova Nouă

Album foto
Șirul conferințelor pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Caransebeșului s-au terminat joi, 26 noiembrie, prin întrunirea clericilor din Protopopiatul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
Șirul conferințelor pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Caransebeșului s-au terminat joi, 26 noiembrie, prin întrunirea clericilor din Protopopiatul Moldova Nouă. Întâlnirea a debutat în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii toți preoții s-au împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Adrian Nacu ce urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Milcoveni, Protopopiatul Moldova Nouă. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

După comuniunea euharistică a avut loc conferința „150 de ani de la întemeierea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului”, prezentată într-un format multimedia de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului.

„Este foarte important că astăzi, când îl prăznuim pe Sfântul Stelian Paflagonul și când se împlinesc trei ani de la înființarea acestui protopopiat, ne-am reunit la biserică și apoi în Sala de ședințe, cu toți preoții noștri din această zonă a eparhiei. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți preoții și credincioșii acestui protopopiat și să ne ajute să parcurgem calea postului cu mult folos duhovnicesc, iar în finalul acestui urcuș duhovnicesc să ne învrednicim cu toții să ne închinăm Pruncului Iisus, care se naște din nou pentru a noastră mântuire în ieslea din Betleem, însă dorește să se nască și în ieslea dinlăuntrul nostru, în inima și sufletul fiecărui creștin care dorește să ducă o viață în Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul conferinței s-au discutat și analizat și probleme de ordin administrativ și gospodăresc cu care se confruntă clericii în misiunea pe care o desfășoară în parohiile încredințate.


Data: 27 noiembrie 2015 • Vizualizări: 1138