Conferința preoților și profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Valea Bistrei

Conferința preoților și profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Valea Bistrei
Marți, 14 iunie, a avut loc întrunirea preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei
Autor: Pr. Romulus Frîncu
Parohia Băuțarul Inferior a fost marți, 14 iunie, gazda întrunirii preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Acatistului Sfinților Apostoli Petru și Pavel în biserica cu hramul „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți format din pr. Ioan Negrei de la Parohia Cireșa, pr. Adrian Socaci de la Parohia Bucova și pr. Dorel Gheorghe Popescu de la Parohia Băuțarul Inferior.

În a doua parte a întrunirii, prof. Codilă Adrian Petru de la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu, a susținut referatul cu titlul „Educația religioasă raportată la manualele de religie”. Au urmat luări de cuvânt din partea celor prezenți pe marginea lucrării prezentate, dezbătându-se totodată și probleme concrete ale preoților și profesorilor de religie cu privire la educația religioasă în școală. În cuvântul său, prea onoratul părinte Protopop Liviu Drăgan a îndemnat preoții din protopopiatul Caransebeș să implice mai mult tinerii, încercând să-i determine pe elevi în a participa mai activ în viața Bisericii.


Data: 15 iunie 2016 • Vizualizări: 623