Conferința preoților din Protopopiatul Băile Herculane

Conferința preoților din Protopopiatul Băile Herculane

Album foto
Conferinţele pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Caransebeșului au continuat miercuri, 19 noiembrie, în Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Conferinţele pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Caransebeșului au continuat miercuri, 19 noiembrie, în Protopopiatul Băile Herculane. Lucrările propriu zise au avut loc după săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Băile Herculane. În cadrul Sfintei Liturghii, toţi preoţii din Protopopiatul Băile Herculane s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului.

„Ne-am bucurat de prezența tuturor preoților din acest protopopiat și totodată le dorim tuturor un post binecuvântat și cu ajutorul lui Dumnezeu anul viitor să ne întâlnim mai activi în misiune din punct de vedere pastoral, dar și din punct de vedere social, cultural și social-filantropic”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Lucrările conferinței semestriale de toamnă s-au desfăşurat în Sala de şedinţe a Protopopiatului Băile Herculane. Pentru a marca epoca și jertfa Brâncovenilor, temă propusă a fi dezbătută în cadrul conferințelor preoțești, părintele Gabriel Gozman-Pop, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, a susținut referatul „300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni”. În continuare, s-a dezbătut subiectul prezentat și au fost luări de cuvânt din partea preoților, iar Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oferit sfaturi și îndemnuri pentru a intensifica misiunea preoților pe toate laturile ei.

„Pentru noi, preoții, această conferință a fost una de real folos cu multe luări de cuvânt, dar cea mai interesantă a fost a Preasfințitului Lucian care a subliniat nu numai martiriul Brâncovenilor, ci ne-a îndemnat să ne întoarcem privirea spre familia creștină a Brâncovenilor, făcând o paralelă între exemplul familiei martirilor Brâncoveni și familia creștină din ziua de astăzi, care se confruntă cu o cădere morală”, a subliniat pr. Petrică Zamela, paroh al Parohiei Borlovenii Vechi.

Întâlnirea s-a încheiat cu discutarea problemelor de ordin administrativ și gospodăresc, întâmpinate de slujitorii sfintelor altare din Protopopiatul Băile Herculane.


Data: 20 noiembrie 2014 • Vizualizări: 1042