Conferință prepascală la Moldova Nouă

Conferință prepascală la Moldova Nouă
La Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă a avut loc duminică 10 aprilie, conferința prepascală cu tema „Vremea Postului, urcuș duhovnicesc spre Înviere” susținută de păr,intele ieromonah Galaction Roiban, duhovnicul așezământului de bătrâni de la Glimboca
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă a avut loc duminică, 10 aprilie, conferința prepascală cu tema „Vremea Postului, urcuș duhovnicesc spre Înviere” susținută de părintele ieromonah Galaction Roiban, duhovnicul așezământului de bătrâni de la Glimboca.

„Nu m-am gândit niciodată că voi fi altceva decât însoțitor al unui părinte duhovnicesc așa cum a fost Părintele Teofil Părăian, în preajma căruia m-am bucurat de cuvintele lui dătătoare, ziditoare și pline de bucurie. Dar iată că a venit vremea, c-am în pripă pentru mine, ca la propunerea părintelui Nedelcu, să încerc să vin în mijlocul credincioșilor de la Moldova Nouă, cu un cuvânt bun și totodată ziditor” a arătat părintele Galaction.

„Suntem în vremea postului mare și avem nevoie de cuvinte mângâietoare spre a putea continua urcușul nostru duhovnicesc către Înviere și credem că prin această conferință, credincioșilor li s-a arătat că postul înseamnă bucurie și speranță indiferent de starea de păcat în care ne aflăm. Tâlharul de pe cruce ne-a arătat că pentru a ne mântui, nu avem nevoie de mult timp, precum am putea crede, ci de o inimă smerită și recunoscătoare” a subliniat părintele paroh Ion Nedelcu. Credincioșii orașului Moldova Nouă s-au bucurat de cuvintele mângâietoare ale părintelui și au putut primi răspunsuri la întrebările și frământările lor.

Data: 13 aprilie 2016 • Vizualizări: 599