Conferința „Referendumul - între Adevăr și Dezinformare” la Reșița

Conferința „Referendumul - între Adevăr și Dezinformare” la Reșița

Album foto
Miercuri, 13 septembrie, în Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița, s-a desfășurat conferința „Referendumul - între Adevăr și Dezinformare”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Miercuri, 13 septembrie, în Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița, s-a desfășurat conferința „Referendumul - între Adevăr și Dezinformare”, susținută de doctorul Pavel Chirilă și avocatul Ana Corina Săcrieru, ca un demers al normalității realizat de Coaliția pentru Familie. „Informarea este o armă și dezinformarea tot o armă, iar omul are datoria să caute adevărul tot timpul, este și o poruncă biblică și tot așa se întâmplă practic. Dacă cineva vrea să afle ce este cu adevărat Coaliția pentru Familie, ce urmărește și ce înseamnă acest Referendum să se informeze și când va fi Referendumul să vină cât mai multă lume la vot”, a spus domnul doctor Pavel Chirilă, directorul Fundației „Sfânta Irina”.

Conferința a avut ca temă Referendumul ce se va organiza în vederea modificării articolului 48 din Constituție privind căsătoria, care se dorește a fi între un bărbat și o femeie, astfel încât familia să se păstreze în perspectiva dumnezeiască a Creației.

„Noi ne-am dorit ca această întâlnire să fie una prin care oamenii să cunoască adevărul, realitatea și să nu fie dezinformați, să știe care sunt lucrurile esențiale și importante în viața poporului român și ce înseamnă tradiție, culturalitate, istorie și adevăr în evoluția noastră ca neam, în evoluția spirituală și nu numai”, a precizat doamna Lavinia Popp - președinte Comitetul Județean al Coaliției pentru Familie Caraș-Severin.

La conferință au participat oameni de cultură, cadre didactice, preoți și un număr mare de tineri din municipiul Reșița, susținând dorința pentru o societate normală și sănătoasă, al cărei viitor să se clădească pe voia lui Dumnezeu.

„Publicului reșițean și tuturor românilor aș dori să le transmit despre ce este vorba de fapt în acest demers de definire în Constituție a căsătoriei. Este vorba despre ce credem noi despre ființa noastră, credem noi ca popor român despre noi înșine că ceea ce ne reprezintă este o căsătorie între un bărbat și o femeie, așa cum este de fapt voința juridică din Codul Civil, sau avem o altă părere? Despre asta este vorba, despre adevărul pe care noi îl credem despre ființa noastră”, a arătat Ana Corina Săcrieru – avocat Coaliția pentru Familie.

La final au fost adresate întrebări din partea publicului, invitații dând răspunsuri pertinente pentru a aduce lămuriri cu privire la inițiativa societății civile.


Data: 14 septembrie 2017 • Vizualizări: 563