Conferință semestrială cu preoții din Protopopiatul Reșița

Conferință semestrială cu preoții din Protopopiatul Reșița

Album foto
Conferințele pastoral-misionare cu toți preoții din protopopiatele Episcopiei Caransebeșului, ce se desfășoară în al doilea semestru, au continuat marți, 22 noiembrie, la Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Conferințele pastoral-misionare cu toți preoții din protopopiatele Episcopiei Caransebeșului, ce se desfășoară în al doilea semestru, au continuat marți, 22 noiembrie, la Reșița. În Biserica „Schimbarea la Față” din Reșița, s-au adunat toți clericii din cuprinsul Protopopiatului Reșița, pentru a participa la conferinţa semestrială de toamnă. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia toţi clericii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat un Centru pastoral-misionar, ce a fost amenajat în ultima perioadă la demisolul Bisericii „Schimbarea la Față” din Govândari. Ierarhul i-a conferit preotului paroh Nicolae Ioan Hațiegan pentru devotamentul și misiunea care o desfășoară în Biserica lui Hristos, Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. De asemenea Preasfințitul Lucian a dăruit pentru bunul mers al activităților ce se vor desfășura în centrul pastoral-misionar, mai multe daruri.

Cea de-a doua parte s-a desfăşurat tocmai în noul spațiu binecuvântat de la demisolul sfântului locaș. Aici s-au vizionat două filme documentar cu privire la anul omagial declarat în Patriarhia Română, precum și despre tema locală a eparhiei. Primul documentar, realizat de Trinitas TV, intitulat „Antim Ivireanul, fiu al Georgiei și părinte al Țării Românești” a fost dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Cel de-al doilea material multimedia, realizat de Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebeșului a cuprins informații despre publicaţia Eparhiei, „Foaia Diecezană”, care anul acesta a împlinit 130 de ani de existenţă.

„Ne-am bucurat că astăzi este prima manifestare pe care o desfășurăm la demisolul acestui sfânt locaș, în Centrul pastoral-misionar pe care l-am binecuvântat și care este închinat Sfântului Ioan Gură de Aur. Îl felicităm pe părintele paroh Nicolae, care într-un timp foarte scurt a reușit să facă lucruri mari și importante, pentru că acest centru va fi la dispoziția tuturor preoților din protopopiatul Reșița și la dispoziția Sectorului Misionar și activități cu tineretul, deoarece aici vor avea multe manifestări și întruniri cu tinerii și copiii noștri. Reșița este reședința județului Caraș-Severin și aici sunt cei mai mulți copii și tineri de care noi slujitorii bisericii trebuie să avem grijă și bineînțeles trebuie să continuăm educația tinerilor nu doar în anul 2016, ci această osteneală trebuie să ni-o luăm până la sfârșitul vieții, deoarece copiii și tinerii sunt viitorul bisericii și al țării noastre”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La finalul conferinței au fost discutate, analizate și dezbătute și diferite aspecte de ordin administrativ-gospodăresc şi pastoral-misionar, cu care se confruntă preoții de pe raza Protopopiatului Reșița.


Data: 25 noiembrie 2016 • Vizualizări: 1113