Conferință semestrială preoțească în Protopopiatul Caransebeș

Conferință semestrială preoțească în Protopopiatul Caransebeș

Album foto
Conferințele preoțești de toamnă din Episcopia Caransebeșului s-au încheiat joi, 27 noiembrie, prin reunirea tuturor clericilor din Protopopiatul Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Conferințele preoțești de toamnă din Episcopia Caransebeșului s-au încheiat joi, 27 noiembrie, prin reunirea tuturor clericilor din Protopopiatul Caransebeș. Astfel, la orele dimineții a fost săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului sfânta slujbă a fost oficiată de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii toți clericii sfintelor altare din Protopopiatul Caransebeș s-au împărtășit cu Sângele și Trupul Mântuitorului.

„De câțiva ani s-a dezvoltat o frumoasă tradiție, ca în debutul conferințelor preoțești să fie săvârșită Sfânta Liturghie la care să se împărtășească toți clericii. Cu atât mai mult, acum, aproape de încheierea anului omagial euharistic, această tradiție s-a dovedit una foarte potrivită”, a subliniat părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului.

Lucrările conferinței au urmat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial și au debutat cu susținerea unui referat despre viața și martiriul Sfinților Brâncoveni. Prezentarea referatului a fost făcută într-un format media de către părintele consilier Alin Câmpean având ca temă „300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni”. Subiectul expus a fost dezbătut de către cei prezenți, aducându-se în discuție modelul de viață creștină al Brâncovenilor, stilul brâncovenesc și credința jertfelnică cu care au biruit chiar și moartea.

„Conferințele celui de-al doilea semestru au fost dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni la 300 de ani de la moartea lor martirică pentru credința strămoșească ortodoxă și pentru neamul românesc. Aceste întâlniri s-au dovedit încă o dată a fi mai mult decât benefice, preoții reușind astfel să fie în comuniune euharistică unii cu alții, iar această comuniune să continue și prin dialogul frățesc ce a avut loc în cadrul conferințelor”, a adăugat părintele consilier Alin Câmpean.

În cadrul lucrărilor conferinței semestriale au fost în dezbatere și probleme de natură organizatorică în parohii, de natură administrativă și s-a vorbit de asemenea și despre programul pastoral-misionar şi social-filantropic care va fi desfăşurat de parohiile protopopiatului în perioada următoare.

Conferințele preoțești de toamnă au avut loc în Postul Nașterii Domnului în toate protopopiatele din Episcopia Caransebeșului, dorindu-se o comuniune atât prin împărtășirea tuturor preoților cu Sfintele Taine, cât și o comuniune a dialogului, prin dezbaterea referatelor prezentate în cadrul conferințelor, fiecare preot având totodată posibilitatea să-şi expună problemele cu care se confruntă în parohie.

Data: 28 noiembrie 2014 • Vizualizări: 904