Conferință susținută de PS Ioanichie în Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului

Conferință susținută de PS Ioanichie în Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului

Album foto
Duminică, 4 octombrie, în cursul după-amiezii Preasfințitul Părinte Ioanichie, Episcop de Budimlja–Nikšić a susținut o conferință în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial
Autor: Serviciul Prezidial
Duminică, 4 octombrie, în cursul după-amiezii delegația din Muntenegru a vizitat Catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeș și biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, necropola episcopilor Caransebeșului. Programul spiritual-cultural al Preasfințitului Părinte Ioanichie în Episcopia Caransebeșului s-a încheiat prin conferința susținută de către Preasfinția Sa, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial. Tema conferinței a fost „Viața monahală sărbească în perioada ocupării otomane”.

În debutul conferinței corul preoților și diaconilor de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” a susținut un concert de cântări bisericești, iar în continuare a fost prezentat într-un format multimedia vizita Preasfințitului Lucian în Episcopia de Budimlja–Nikšić, efectuată anul trecut precum şi aspecte de la hramul mănăstirii Călugăra. În continuare un cleric din delegația din Muntenegru a încântat auditoriul cu un recital la pian.

La eveniment au fost prezenți clerici și credincioși din municipiul Caransebeș, precum și elevi și studenți teologi de la cele două instituții teologice din Caransebeș. La final doamnei Liubița Raichici, directorul Direcției de Cultură, Culte şi Patrimoniu Caraș-Severin, i-a fost conferit Ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” pentru mireni.

Vizita Preasfințitului Părinte Ioanichie în Episcopia Caransebeșului este răspuns la vizita Preasfinţitului Părinte Lucian în eparhia Budimlja–Nikšić, în anul 2014, la praznicul Nașterii Maicii Domnului după calendarul iulian și a avut ca scop întărirea legăturilor frățești dintre cele două eparhii.

Data: 5 octombrie 2015 • Vizualizări: 765