Conferința „Tânărul ortodox, azi” la Reșița

Conferința „Tânărul ortodox, azi” la Reșița

Album foto
Duminică 24 mai, Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din municipiul Reșița a găzduit o conferință susținută de părintele profesor dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu
Autor: Serviciul Social-Misionar
Duminică 24 mai, Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din municipiul Reșița a găzduit o conferință susținută de părintele profesor dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu. Tema conferinței - organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului - a fost „Tânărul ortodox, azi” și a reunit un public numeros, format în special din tineri.

În prima parte a întâlnirii părintele profesor a susținut o prelegere pe tema propusă în care a evidențiat forța de care trebuie să dea dovadă gernația tânără a Bisericii noastre, în contextul gravei crize de moralitate cu care se confruntă societatea contemporană.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, cei prezenți au avut ocazia să adreseze întrebări invitatului serii pe diverse teme, între care un loc important l-au ocupat problemele legate de statutul orei de religie, dar și de preocupările tinerei generații de a-L cunoaște cu adevărat pe Hristos și învățătura Sa.

La final, părintele Gheorghe Șuveți de la parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Reșița a mulțumit părintelui profesor și a transmis mesajul și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, iar doamna prof. Anița Strâmbu a mulțumit, de asemenea, în calitate de gazdă, organizatorilor acestui eveniment binevenit pentru tinerii din municipiul Reșița.

Evenimentul se înscrie în șirul de manifestări cu caracter misionar organizate de Episcopia Caransebeșului, cu ocazia Anului omagial al parohiei și mănăstirii azi în Patriarhia Română.

Data: 26 mai 2015 • Vizualizări: 905