Conferinţă de deschidere a proiectului transfrontalier „Imperium Romanum” la muzeul din Caransebeș

Conferinţă de deschidere a proiectului transfrontalier „Imperium Romanum” la muzeul din Caransebeș
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, în parteneriat cu Muzeul Național Požarevac din Serbia, organizează în data de 12 septembrie 2013, conferinţa de deschidere a proiectului transfrontalier „Imperium Romanum”.
Autor: Serviciul Prezidial
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, în parteneriat cu Muzeul Național Požarevac din Serbia, organizează în data de 12 septembrie 2013, la sediul muzeului din Str. G-ral Ioan Dragalina, nr.2, Caransebeș, începând cu ora 1200, conferinţa de deschidere a proiectului transfrontalier „Imperium Romanum”.

Din partea Muzeului Naţional Požarevac, participă Milorad Djordjevic directorul muzeului, managerul de proiect, dr. Teodora Branković și Dragan Jacanović, iar din partea partenerului român Adrian Ardeț directorul muzeului din Caransebeș, alături de Bogdana Branca, Dorina Dragomir, Caius Săcărin și Nicoleta Matei.

Proiectul este finanțat prin fondurile Uniunii Europene, Axa prioritară 1: Dezvoltare economică și socială, Măsura 1.2: Dezvoltarea turismului, inclusiv întărirea identității regionale a regiunii de frontieră ca destinație turistică, prin programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni având drept scop consolidarea identității regionale prin promovarea patrimoniului istoric în regiunea de frontieră, dezvoltarea turismului de vecinătate româno-sârbă prin promovarea patrimoniului cultural și istoric din județele Caraș-Severin și zona Branicevo.

Data: 6 septembrie 2013 • Vizualizări: 2194