Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Protopopiatul Băile-Herculane

Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Protopopiatul Băile-Herculane
Vineri, 25 noiembrie, s-a desfăşurat conferinţa pastoral-misionară a preoţilor din Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Cultural
Vineri, 18 noiembrie, s-a desfăşurat conferinţa pastoral-misionară a preoţilor din Protopopiatul Băile Herculane. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, fiind înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

După orele prânzului, în prezenţa Chiriarhului locului şi a părinţilor consilieri, preoţii Protopopiatului Băile-Herculane au participat la conferinţa susţinută în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea”, a Episcopiei Caransebeşului, cu tema viaţa şi activitatea episcopului martir Veniamin Nistor 1941-1949. Totodată, s-au dezbătut şi discutat diferite aspecte administrative şi gospodăreşti ce ţin de buna desfăşurare a activităţii pastoral-misionare a preoţilor în parohiile lor.

Conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Băile-Herculane este a doua din Episcopia Caransebeşului, urmând ca în perioada imediat următoare să se desfăşoare şi conferinţele pastoral-misionare a preoţilor din Protopopiatul Reşiţei şi Caransebeşului.

Data: 18 noiembrie 2011 • Vizualizări: 1488