Conferinţa pastoral-misionară a preoţilor din Protopopiatul Reşiţa

Conferinţa pastoral-misionară a preoţilor din Protopopiatul Reşiţa
Joi, 24 noiembrie 2011, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, s-a desfăşurat conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Reşiţa
Autor: Serviciu Cultural
Joi, 24 noiembrie 2011, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, s-a desfăşurat conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Reşiţa.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de către un impresionant număr de preoţi şi diaconi, în catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesvitesnul” din Caransebeş, în cadrul căreia toţi preoţii din Protopopiatul Reşiţa s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date corul preoţilor din Protopopiatul Reşiţa condus de părinte protopop Nicolae Mirişan .

După Sfânta Liturghie, în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat conferinţa pastoral-misionară, în cadrul căreia au fost prezentate câteva aspecte din viaţa episcopului martir Veniamin Nistor ca episcop al Caransebeşului, apoi au fost dezbătute diferite aspecte din viaţa administrativă a parohiilor Protopopiatului Reşiţa.

Următoarea conferinţă pastoral-misionară, şi ultima din Eparhia Caransebeşului din anul 2011, va avea loc în cursul zilei de luni, 28 noiembrie, şi va fi a preoţilor din Protopopiatul Caransebeş.

Data: 25 noiembrie 2011 • Vizualizări: 1081