Conferinţă preoţească de toamnă în Episcopia Caransebeşului

Conferinţă preoţească de toamnă  în Episcopia Caransebeşului

Album foto
Miercuri, 24 noiembrie 2010, a avut loc la Centrul Eparhial conferinţa de toamnă cu preoţii din protopopiatele Oraviţa şi Băile-Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 24 noiembrie 2010, a avut loc la Centrul Eparhial conferinţa de toamnă cu preoţii din protopopiatele Oraviţa şi Băile-Herculane. Conferinţa a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, de către Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot, diaconul Petru Bona pe seama parohiei Goruia din protopopiatul Oraviţa. De asemenea, preoţii celor două protopopiate, Oraviţa şi Băile-Herculane, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine alături de Chiriarhul lor.

Lucrările au continuat în sala „Episcop Elie Miron Cristea” a centrului eparhial cu prezentarea referatrului cu tema „Activitatea Episcopului Elie Miron Cristea în Episcopia Caransebeşului (1910-1919)” susţinut de către părintele consilier cultural Daniel Aron Alic. După susţinerea referatului, Preafinţitul Părinte Episcop Lucian a oferit diplome de merit preoţilor şi profesorilor de religie, ce s-au implicat activ în dezvoltarea proiectelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala”.

La final Chiriarhul a rostit o meditaţie despre misiunea preoţească în aceste vremuri tulburi pentru societate şi Biserică. Este pentru prima dată când conferinţeţe preoţeşti debutatează cu săvârşirea Sfintei Liturghii în noua catedrală episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.Data: 24 noiembrie 2010 • Vizualizări: 1968