Conferinţe preoţeşti în Protopopiatele Băile Herculane şi Oraviţa

Conferinţe preoţeşti în Protopopiatele Băile Herculane şi Oraviţa
În Protopopiatele Băile Herculane şi Oraviţa s-au desfăşurat luni 30 mai, respectiv marţi 31 mai, conferinţele preoţeşti de primăvară din Episcopia Caransebeşului
Autor: Serviciul prezidial
În Protopopiatele Băile Herculane şi Oraviţa s-au desfăşurat luni 30 mai, respectiv marţi 31 mai, conferinţele preoţeşti de primăvară din Episcopia Caransebeşului. Tema conferinţelor a fost: „2011 – Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”.

Conferinţele au fost prezidate de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, acestea au fost precedate de oficierea unei slujbe de Te Deum, de către preoţi slujitori din cele două Protopopiate

La conferinţa preoţească din Protopopiatului Băile Herculane referatul a fost susţinut de către părintele Iosif Franţ, Parohia Domaşnea, care a vorbit auditoriului despre semnificaţiile şi importanţa celor două Sfinte Taine, a Botezului şi a Cununiei, atât pentru credincioşi, cât şi pentru slujitorii altarelor. După susţinerea referatului au luat cuvântul şi alţi slujitori ai protopopiatului, care au discutat pe marginea temei. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a fost însoţit la această conferinţă preoţească de către părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului.

La conferinţa Protopopiatului Oraviţa referatul a fost susţinut de către părintele Guiman Ionuţ, Parohia Sasca Montană, care a făcut o paralelă între Vechiul şi Noul Testament cu privire la importanţa şi semnificaţiile celor două Sfinte Taine, în lumina Sfinţilor Părinţi. Apoi părintele Juchi Păunel, Parohia Gârlişte, a discutat despre aspectele practice a celor două Sfinte Taine. Părintele Călin Ianchiş, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, l-a însoţit pe Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului la această conferinţă preoţească de primăvară.

În partea a doua a conferinţelor au fost dezbătute aspecte pastoral-misionare referitoare la aceste două Sfinte Taine, precum şi unele administrative care ţin de viaţa parohiilor.

Cu aceste două conferinţe s-a încheiat ciclul de conferinţe preoţeşti de primăvară din Episcopia Caransebşului pentru anul 2011. Pe parcursul acestor conferinţe au fost discutate aspecte privitoare la cele două Sfinte Taine ale bisericii noastre: Taina Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii, dar şi aspecte administrative importante cu care se confruntă preoţii din cele două protopopiate.

Data: 1 iunie 2011 • Vizualizări: 969