Conferinţele preoţeşti din semestru I a anului 2012

Conferinţele preoţeşti din semestru I a anului 2012

Album foto
Marţi, 29 mai şi miercuri 30 mai, în Episcopia Caransebeşului s-au desfăşurat conferinţele preoţeşti din semestrul I a anului 2012
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 29 mai şi miercuri 30 mai, în Episcopia Caransebeşului s-au desfăşurat conferinţele preoţeşti din semestrul I a anului 2012, conferinţe care au adunat preoţii din cele patru protopopiate ale Eparhiei.

Cele două conferinţe s-au desfăşurat în sala mare a Casei de Cultură Orăşenească din Oraviţa cu preoţii protopopiatelor Oraviţa şi Reşiţa şi în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, cu preoţii protopopiatelor Caransebeş şi Băile Herculane.

Ambele conferinţe au fost precedate de săvârşirea slujbei de Te-Deum în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa, respectiv în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş şi au fost prezidate de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Întrucât tema stabilită de către Patriarhia Română a fost legată de declararea anului 2012 ca „An omagial al Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor”, conferenţiarul invitat din acest prim semestru a fost dl. prof. univ. dr. Pavel Chirilă. Domnia sa este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, doctor în ştiinţe medicale, medic primar medicină internă, prodecan al Facultăţii de Teologie din Craiova, profesor universitar de Bioetică, având supra specializare în fitoterapie şi homeopatie. Tema conferinţei a fost „Elemente de bioetică creştină în pastoraţia clerului”. Subiectul tratat a fost discutat şi în a doua parte a conferinţei, în urma întrebărilor adresate de către preoţii participanţi.

Prezenţa profesorului Pavel Chirilă la conferinţele preoţeşti din Episcopia Caransebeşului se întemeiază şi pe faptul că domnia sa îşi are originile în judeţul Caraş-Severin, mai precis în localitatea Slatina Nera, unde şi-a adus contribuţia pentru ctitorirea unei importante mănăstiri, urmând ca în viitorul apropiat, să ctitorească prima Clinică de Recuperare Oncologică din România.

În ultima parte a celor două conferinţe s-au discutat diferite probleme administrative şi pastorale existente în parohiile Episcopiei Caransebeşului.


Data: 30 mai 2012 • Vizualizări: 779