Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin

Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin

Album foto
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a participat la consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin şi a binecuvântat sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 20 septembrie, a avut loc consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin pentru anul şcolar 2012-2013. Aceasta a fost organizată în incinta Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi a fost prezidată de către Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului. De asemenea, au particpiat şi inspectorii şcolari generali adjuncţi, prof. dr. Grindeanu Nicolae şi prof. Benga Ioan, precum şi pr. inspector de religie Sorin Oţelariu.

În deschidere, cei doi inspectori şi-au arătat disponibilitatea, ajutorul şi sprijinul pe care sunt pregătiţi să le ofere profesorilor de religie în acest an şcolar. Apoi, pr. inspector Sorin Oţelariu a făcut o scurtă prezentare a structurii anului şcolar 2012-2013, a programei şcolare de religie la nivelul gimnazial şi la cel liceal şi a adus în discuţie diferite aspecte cu care se confruntă profesorul de religie în activitatea pe care o desfăşoară: „Pe lângă celelalte probleme legate de activitatea profesorului de religie în şcolile şi liceele din judeţul Caraş-Severin, s-a discutat în mod special despre ora de religie la clasa pregătitoare. Patriarhia Română a elaborat în timp util, foarte eficient şi profesional, o programă pentru clasa pregătitoare. De asemenea, s-a discutat despre calitatea învăţământului religios, despre responsabilitatea pe care o au preoţii şi profesorii de religie în judeţul Caraş-Severin, despre colaborarea cu Episcopia Caransebeşului şi cu parohiile pe raza cărora şcolile îşi desfăşoară activitatea şi s-a pus accentul pe nivelul de pregătire şi specializările metodico-pedagogice pe care profesorii trebuie să le folosească la catedră în cadrul orei de religie”, a mărturisit pr. prof. Sorin Oţelariu.

Consfătuirea s-a încheiat cu un cuvânt de învăţătură din partea Ierarhului prin care i-a îndemnat pe toţi dascălii de religie din Eparhia Caransebeşului „să privească cu responsabilitate şi cu mai multă atenţie ora de religie şi binenţeles, după ora de religie să încerce să-i apropie pe copii de sfânta Biserică şi mai ales de Sfintele Taine, să îi însoţească la sfintele slujbe şi să-i ducă cât mai des la Sfânta Liturghie, împărtăşindu-i cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos”, a precizat PS Lucian.

Binecuvântare pentru angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

În aceeaşi zi, Preasfinţitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoţi, a binecuvântat şi sfinţit sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin. Serviciul religios a fost oficiat la solicitarea Inspectorului Şcolar General prof. dr. Şuşoi Paul Mihai. În cuvântul său, adresat celor prezenţi, Chiriarhul a arătat: „Ne bucurăm pentru că la începutul anului şcolar 2012-2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a avut această iniţiativă, în premieră, de a binecuvânta şi această instituţie şi de a începe anul şcolar cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi cu invocarea Harului Preasfântului Duh. Au fost sfinţite toate birourile din această instituţie şi binenţeles, au participat toţi inspectorii de specialitate în frunte cu inspectorul general şi cu cei doi inspectori generali adjuncţi. Aşadar, a fost o bucurie pentru că ne-am aflat cu toţii astăzi aici şi credem că din acest an va deveni o foarte frumoasă tradiţie să participăm de fiecare dată la o rugăciune de mulţumire şi binecuvântare în inspectoratul şcolar al judeţului nostru”.

La final, Ierarhul a dăruit, în semn de preţuire, conducerii inspectoratului şcolar o icoană pictată pe sticlă cu Maica Domnului, iar tuturor celor care au participat la slujba de binecuvântare, iconiţe cu Maica Domnului.Data: 20 septembrie 2012 • Vizualizări: 833