Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului

Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului

Album foto
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat vineri, 22 ianuarie, Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat vineri, 22 ianuarie, Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului. Întrunirea prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea”. În deschiderea evenimentului părintele profesor Lucian Bot, responsabil cu învățământul în Eparhia Caransebeșului a prezentat noul Regulament Eparhial privind drepturile și obligațiile profesorilor de Religie.

De asemenea le-a fost prezentat celor prezenți proiectele Centrului Eparhial pentru anul 2016, An închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe educației religioase a tineretului creștin ortodox. „Consfătuirea avută cu profesorii de Religie din Episcopia Caransebeșului a reliefat nevoia tot mai acută a unui dialog constant între cler şi profesorii care propovăduiesc Cuvântul lui Dumnezeu în şcoli. În acest duh s-a decis continuarea cooptării profesorilor la evenimentele duhovniceşti şi culturale desfăşurate sub supravegherea Centrului Eparhial în cele 10 cercuri pastoral misionare din jurisdicţia eparhiei. Acest demers, care este, practic, o împreună lucrare a Bisericii cu Şcoala se înscrie în proiectul eparhial ce priveşte anul 2016 ca An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Tot astăzi s-au anunţat şi cele trei concursuri iniţiate în eparhie cu prilejul anului omagial al educaţiei, concursuri care au în vedere tinerii şi abilităţile lor practice şi intelectuale. Este vorba de un concurs de coruri şcolare, un concurs de pregătire în domeniul religios şi un concurs prin care se urmăreşte promovarea de către tineri a portului şi tradiţiilor din Banatul de Munte”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Profesorii de religie au fost îndemnați totodată, să colaboreze cu Departamentul de tineret al Episcopiei, aceasta presupunând și implicarea elevilor în activitățile culturale, sociale și filantropice, organizate la nivel local sau la nivelul întregii eparhii.

„Credem că întâlnirea de astăzi a fost una foarte utilă și din punctul de vedere al Biroului de catehizare a tineretului, deoarece s-a prezentat mai în detaliu proiectul «Biserica și Școala din sufletul meu». Pe lângă acest proiect au fost prezentate și proiectele imediat următoare în care profesorii de religie sunt îndemnați să participe alături de preoți la «Zilele tineretului ortodox», cât și la proiectele care vizează părinții, un factor cheie, care nici de data aceasta nu sunt neglijați”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Deopotrivă în cadrul ședinței s-a avut în vedere și răsplătirea cadrelor didactice a căror strădanii pentru promovarea adevărului de credință mântuitor, a bunei cooperări dintre Școală și Biserică, a valorilor culturale și morale ale poporului român și ale Bisericii Ortodoxe Române, dar și a acțiunilor social-filantropice desfășurate la nivel local, eparhial sau național s-au distins și au fost remarcate în mod repetat.


Data: 23 ianuarie 2016 • Vizualizări: 888