Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la sediul ISJCS din Resița, a avut loc săptămâna aceasta, o întâlnire de lucru a profesorilor de religie din cadrul Episcopiei Caransebeşului
Autor: Serviciul Cultural
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la sediul ISJCS din Resița, a avut loc săptămâna aceasta, o întâlnire de lucru a profesorilor de religie din cadrul Episcopiei Caransebeşului. La întrunire au participat părintele consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, arhim Casian Rușeț, domnul inspectorul general adjunct prof. Adrian Doxan, părintele Director al Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, Rusalin Isac, părintele inspector pe disciplina religie, Nicolae Chiosa, părintele inspector din cadrul Departamentului de tineret, Mihai Ciucur, precum și toți profesorii metodiști și profesorii de religie din județul Caraș-Severin.

În prima parte a fost o întrunire informală cu metodiştii disciplinei religie în care au avut loc discuţii cu privire la modalitatea de comunicare dintre instituţii şi profesorii de religie, stabilirea membrilor din comisia de organizare a Olimpiadei de religie, informare cu privire la datele în care sunt vernisate expoziţiile de icoane în cadrul cercurilor pastorale din Episcopia Caransebeşului, după care au fost propuneri şi sugestii din partea metodiştilor.

În cea de-a doua parte s-a desfășurat consfătuirea propriu-zisă cu profesorii de religie, în debutul căreia au fost luări de cuvânt din partea oficialităților. S-a transmis tuturor îndemnul de a se stabili o relație cât mai apropiată între profesori, Biserică și Inspectorat. În continuare s-au stabilit datele de comunicare între centrele de tineret pentru a exista o bună organizare în legătură cu participarea la procesiunea cu icoane și a activităților ce se vor desfășura în Duminica Ortodoxiei și organizarea procesiunii din Reșița la praznicul Bunei Vestiri.

Totodată, s-a prezentat organizația de tineret din banatul montan (ATOR) și invitarea profesorilor să ajute la dezvoltarea acestei organizații. La final au fost luări de cuvânt şi propuneri din partea profesorilor de religie și s-au prezentat problemele concrete cu care se confruntă profesorii de religie în unitățile de învățământ.

Data: 24 februarie 2017 • Vizualizări: 876