Consfătuirea profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin

Consfătuirea profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin

Album foto
Joi, 25 septembrie, a avut loc consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin pentru anul şcolar 2014-2015
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 25 septembrie, a avut loc consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin pentru anul şcolar 2014-2015. Conferința a fost organizată la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi a fost prezidată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.La consfătuire au participat inspectorul şcolar general prof. Nicolae Grindeanu şi inspectorii şcolari generali adjuncți, precum şi pr. inspector de religie Emil Varga. În deschidere, cei doi inspectori şi-au arătat disponibilitatea, ajutorul şi sprijinul pe care sunt pregătiţi să le ofere profesorilor de religie în acest an şcolar.

„Îi felicităm pe toți profesorii care au obținut rezultate bune la concursurile județene, regionale și naționale, dar mai ales la Olimpiada Națională de Religie. Totodată i-am încurajat pe profesorii de religie să promoveze Seminarul Teologic din Caransebeș, astfel încât să avem candidați în anii viitori. Le mulțumim tuturor profesorilor și le dorim succes și binecuvântare în anul școlar care a început și încercăm împreună să rezolvăm toate problemele ivite în școlile din județul nostru”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

În continuare părintele inspector Emil Varga a făcut o scurtă prezentare a structurii anului şcolar 2014-2015, a programei şcolare de religie la nivelul gimnazial şi la cel liceal şi a adus în discuţie diferite aspecte cu care se confruntă profesorul de religie în activitatea pe care o desfăşoară.

„Sperăm că astfel de consfătuiri pot fi rodnice în măsura în care se bazează pe o comunicare eficientă, directă și în care factorii din ambele părți, implicați în învățământ, atât profesorii, cât și părinții și copiii își dau mâna pentru bunul mers al lucrurilor pe tărâm educațional și bisericesc”, a subliniat părintele inspector Emil Varga.

În cadrul conferinței s-au purtat și discuţii cu privire la problemele cu care se confruntă profesorii de religie precum şi modalităţi de îmbunătăţire a metodei predării religiei în şcoli.

„La aceste consfătuiri, între temele principale de dezbatere s-a numărat și protocolul încheiat de Patriarhia Română cu Ministerul Educației Naționale și cu Secretariatul de Stat pentru Culte, protocol ce vizează funcționarea învățământului religios și teologic din România. S-a insistat asupra faptului că profesorii de religie, pentru a putea transmite o educație și o formație religioasă autentică, trebuie să fie în mod real într-o legătură permanentă cu viața Bisericii și cu realitățile ei”, a precizat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Ținând cont că anul acesta a fost declarat de către Sfântul Sinod „Anul Omagial Euharistic” și „Anul Comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, în cadrul conferinței s-au pus în discuție și aceste subiecte, precum și despre „Anul misiunii în parohie și mănăstire azi în Patriarhia Română”, declarat pentru anul 2015.


Data: 26 septembrie 2014 • Vizualizări: 1163