Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului

Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului

Album foto
Centrul Eparhial din Caransebeș a găzduit joi, 12 februarie, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin
Autor: Serviciul Prezidial
Centrul Eparhial din Caransebeș a găzduit joi, 12 februarie, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin. Întâlnirea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, iar la dezbatere au fost prezenți pe lângă membrii Permanenței Consiliului Eparhial, părintele inspector de religie Emil Varga, părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al eparhiei, preoții care predau religie și profesorii de religie din județ.

În debutul întâlnirii, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului a prezentat ordinea de zi care a cuprins expunerea în primul rând a hotărârilor Sfântului Sinod al B.O.R. cu privire la Statutul orei de Religie și sprijinirea învățământului religios și de asemenea s-a pus în vedere buna colaborare între profesorii de religie și preoții parohi de pe raza unității de învățământ.

„Am discutat cu profesorii de Religie și cu preoții coordonatori ai Centrelor pastoral-misionare din eparhia noastră despre responsabilitatea și unitatea tuturor celor care propovăduiesc pe Mântuitorul Iisus Hristos de la amvon și de la catedră. Trebuie să fim mai uniți și mai responsabili ca să avem o voce unitară în fața tuturor provocărilor societății moderne. I-am îndemnat pe profesorii de religie să fie mai aproape de preoții parohi și întradevăr parteneriatul dintre Parohie și Școală să fie unul viabil, dinamic, activ și care să se implementeze cu rezultate pozitive pentru Biserica noastră și pentru societatea noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea profesorii au fost îndemnați să promoveze elevilor oferta de învățământ a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și a Secției de Teologie din Caransebeș.

„După dezbaterile de astăzi aș menționa ca punct de interes întâlnirile profesorilor de religie cu preoții în Centrele pastoral-misionare, unde noi profesorii de Religie vom afla despre activitățile catehetice și misionare pe care preoții le desfășoară și totodată preoții vor afla despre activitățile școlare și extrașcolare pe care noi le desfășurăm în unitățile de învățământ. Cu acest prilej ajungem la o unitate care se dorește într-o lume secularizată în care trăim”, a precizat Dorina Coste, profesor de Religie la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș.

În cadrul consfătuirii s-au purtat și discuţii cu privire la prelucrarea procedurii de acordare și retragere a binecuvântării chiriarhului pentru desfășurarea de activități în învățământul religios. Deopotrivă s-au dezbătut și problemele cu care se confruntă profesorii de religie precum şi modalităţi de îmbunătăţire a metodei predării religiei în şcoli.


Data: 12 februarie 2015 • Vizualizări: 1040