Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului

Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului
Marți, 21 octombrie, a avut loc întrunirea noului Consiliu Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, ales pentru mandatul 2014-2018
Autor: Serviciul Prezidial
Marți, 21 octombrie, a avut loc întrunirea noului Consiliu Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, ales pentru mandatul 2014-2018. Lucrările s-au desfășurat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş. În cadrul ședinței, a fost prezentată sinteza activităților tuturor sectoarelor Eparhiei Caransebeșului și au fost adoptate mai multe hotărâri menite să îmbunătățească activitatea acestora.

În cadrul Sectorului Cultural, s-a aprobat planul editorial pe ultimul trimestru al anului 2014. Din punct de vedere economic, s-a discutat rectificarea bugetară pentru ultima perioadă a anului în curs, având în vedere și faptul că în această perioadă Episcopia Caransebeșului a accesat fonduri pentru restaurarea clădirii monument istoric a Centrului Eparhial, lucrare care va demara în săptămânile următoare.

Totodată s-au aprobat noile parteneriate pentru înființarea unei Creșe a Episcopiei Caransebeșului în parteneriat cu Consiliul Județean Caraş-Severin, pentru a se putea oferi sprijin familiilor tinere care doresc să muncească și nu au unde să își lase copiii în această perioadă.

Deopotrivă s-a discutat și raportul secției oficiului canonico-juridic al Episcopiei Caransebeșului, aducându-se în atenția membrilor Consiliului Eparhial stadiul proceselor aflate pe rol și s-a stabilit care este planul pentru desfășurarea acestor procese în ultima perioadă a anului 2014.

De asemenea s-a adus la cunoștință și situația clericilor și neclericilor angajați și s-a aprobat noul șematism al Eparhiei Caransebeșului ce va fi tipărit și pe noile agende, calendare și pe celelalte tipărituri din anul 2015.

Data: 22 octombrie 2014 • Vizualizări: 1219