Consiliul Eparhial în ședință de lucru

Consiliul Eparhial în ședință de lucru
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat sâmbătă, 12 decembrie, ședința ordinară a Consiliului Eparhial
Autor: Serviciul Prezidial
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat sâmbătă, 12 decembrie, ședința ordinară a Consiliului Eparhial. Sub președinția Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului întrunirea a avut loc în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” și a reunit membrii forului executiv al Eparhiei Caransebeșului. Ordinea de zi a cuprins activitățile tuturor sectoarelor eparhiei: administrativ-bisericesc, economic, cultural și social-misionar.

Privind sectorul administrativ-bisericesc în cadrul ședinței s-a prezentat situația personalului clerical în eparhie: angajări, numiri și încetări de activitate în perioada 1 octombrie 2015-1 ianuarie 2016. De asemenea s-a aprobat noul șematism al Episcopiei Caransebeșului pentru anul 2016 și s-a prezentat raportul privind unitățile și posturile clericale vacante începând cu data de 1 ianuarie 2016. S-a discutat și problema reorgaizării Centrelor pastoral-misionare ale Eparhiei, precum și numirea preoților coordonatori.

Principalul aspect dezbătut la Sectorul cultural a fost prezentarea activităților desfășurate în anul 2015, an jubiliar pentru Episcopia Caransebeșului, știut fiind faptul că în acest an s-au împlinit 150 de ani de la întemeierea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului.

În ceea ce privește Sectorul social-misionar și de activități cu tineretul s-a propus înființarea unei distincții eparhiale pentru clericii cu rezultate deosebite în activitățile catehetice, misionare și educative cu copiii și tinerii. Deopotrivă s-au pus în discuție proiectele prioritare care se doresc a fi depuse pentru finanțare în colaborare cu Biroul pentru proiecte al Episcopiei Caransebeșului în domeniul social, filantropic, misionar și activități cu tineretul.

În cadrul ședinței de lucru s-au dezbătut de asemenea diferite aspecte pe care parohiile le întâlnesc în viața administrativ-economică și care trebuie aprobate de către Consiliul eparhial, pentru a putea fi puse în aplicare de fiecare unitate bisericească.

Consiliul Eparhial este organism executiv al Adunării Eparhiale și are în competență problemele bisericești administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie. Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială, dintre membrii ei.

Data: 12 decembrie 2015 • Vizualizări: 793