Consiliul eparhial în Episcopia Caransebeșului

Consiliul eparhial în Episcopia Caransebeșului
Marți, 5 martie 2013, s-a întrunit Consiuliul Eparhial al Episcopiei Cararansebeșului în ședință de lucru
Autor: Serviciul Prezidial
Au fost adoptate mai multe hotărâri, printre care amintim: transformarea Filiei Ineleț, din cadrul Parohiei Bogâltin, Protopopiatul Băile-Herculane în schit de călugări. Această modificare a fost stabilită în ședința Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 14 ianuarie 2013, la propunerea Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeşului și în conformitate cu prevederile art. 75, alin. (2) şi ale art. 102, lit. (f) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, s-a hotărât înființarea Schitului „Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Atanasie al Athonului” Ineleţ, prin desfiinţarea Filiei Ineleţ din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Bogâltin, Protopopiatul Băile-Herculane, cu data de 1 februarie 2012.

La propunerea sectorului cultural, s-a aprobat planul cadru al manifestărilor dedicate „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în eparhie”. La această omagiere se adaugă şi tema eparhiei denumită „Personalităţi culturale şi clericale în sprijinul culturii bănăţene”. Programul cuprinde conferinţe preoţeşti, manifestări ale şcolilor teologice, precum şi simpozionul internaţional din cadrul „Săptămânii credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeșului ”. Pe lângă acestea vor fi publicate diferite volume de carte şi alte lucrări care vor evidenţia temele de mai sus.

De asemenea, s-au luat hotărâri cu privire la distribuirea și valorificarea lumânărilor și au fost dezbătute și analizate diferite aspecte de ordin administrativ-gospodăresc cu care se confruntă Eparhaia Caransebeșului.

Data: 6 martie 2013 • Vizualizări: 1947