Constituirea Adunării Eparhiale în Episcopia Caransebeșului

Constituirea Adunării Eparhiale în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Marți, 22 mai, s-a desfășurat la Caransebeș ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului, pentru perioada 2018-2022
Autor: Serviciul Prezidial
Lucrările ședinței de constituire au avut loc în biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Centrului eparhial și au fost precedate de o slujbă de Te-Deum. Sfânta slujbă a fost săvârșită de un sobor de preoți în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a membrilor Adunării Eparhiale, părinților consilieri și protopopi ai Eparhiei Banatului Montan.

A urmat ședința propriu-zisă în deschiderea căreia Părintele Episcop Lucian a arătat importanța misiunii desfășurată de organismele deliberative și executive bisericești. În continuare comisiile provizorii de validare au constat că toți membrii aleși ai Adunării Eparhiale în cele 10 circumscripții electorale bisericești, îndeplinesc condițiile statutare pentru a face parte din acest for deliberativ eparhial și s-a declarat constituită Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului.

„Îi felicităm pe toți cei care fac parte din Adunarea noastră eparhială, mandatul 2018-2022 și ne bucurăm foarte mult că acești aleși ai credincioșilor și preoților noștrii vor avea un mandat între două momente importante din istoria neamului nostru românesc și anume 2018 centenarul Marii Uniri și 2022 când din nou vom avea un centenar, încoronarea Regelui Ferdinant ca rege al tuturor românilor. Așadar le-am urat succes membrilor Adunării Eparhiale și bineînțeles în viitorul apropiat vom convoca o ședință ordinară a Consiliului Eparhial”,
a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea cei 10 cleri și 20 de mireni au fost repartizați pe comisiile permanente: comisia bisericească, comisia culturală, comisia economică socială și comisia de organizare și validare. Membrii Adunării Eparhiale au aprobat și componența Consiliului eparhial și au fost desemnați delegații, un cleric și doi mireni, ca reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului în Adunarea Bisericească Națională.

„Le mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi, șefi de instituții, autorități centrale și locale și cei ce au ales să fie alături de Episcopia Caransebeșului și să ne ajute în tot ceea ce înseamnă lucrarea misionară și pastorală, dar și culturală și social-filantropică, pentru că suntem într-o permanentă luptă pentru apărarea Bisericii și mărturisirea dreptei credințe, dar și pentru mărturisirea unității de credință și de neam în această societate secularizată”, a adăugat Părintele Episcop Lucian.

Ierarhul a mai transmis celor aleși în organismul deliberativ că „trebuie să luptăm cu toată ființa noastră pentru Biserica românească, pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru valorile moral-creștine. De asemenea, trebuie să fim lumină în această eparhie și sare a pământului astfel încât oamenii, societatea în general, văzând faptele cele bune ale preoților și ale aleșilor mireni din Episcopia Caransebeșului să-L slăvească pe Tatăl nostru Cel din ceruri”.

Membrii forului deliberativ au aprobat și componența Consistoriului Eparhial, precum și reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, ce vor fi delegați pentru Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului. Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale unei eparhii

.


Data: 22 mai 2018 • Vizualizări: 1767