Copiii și tinerii în atenția Bisericii de 1 iunie

Copiii și tinerii în atenția Bisericii de 1 iunie

Album foto
Mai multe manifestări dedicate educației tineretului s-au desfășurat zilele acestea cu ocazia Zilei internaționale a copilului în Episcopia Caransebeșului
Autor: Departamentul de tineret
Moldova Nouă s-a îmbrăcat de sărbătoare căci toți copiii au ieșit să își încânte părinții și nu numai, pe scena frumos amenajată de către Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, pe faleza Dunării. Cu ocazia zilei internaționale a tuturor copiilor aceștia au dansat, au cântat, au rostit poezii și multe altele spre încântarea celor mari.

„În această zi minunată trebuie să sune în inimile noastre îndemnul Mântuitorului care zice: «Lăsa-ți copii sa vină la mine și nu îi opriți», și într-adevăr să nu punem opreliști copiilor căci așa cum zicea Ernest Bernea: «Copiii sunt făptura biblică, făptura vieții neîntinate, sunt o floare deschisă luminii, un îndemn la simplitate și frumusețe. În ei vorbește frântura de cer dată omului odată cu începutul»”, a subliniat părintele Gheorghe Băloi, coordonatorul Centrului de Tineret „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă.

Având în vedere ca anul 2016 este Anul Omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și membrii Centrului de Tineret „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, coordonați de părintele Gheorghe, au participat cu un frumos număr de grai bănățean, copiii având trei momente, unul de prezentare de port, altul de cântec popular și altul de poezie în grai. Prin toate aceste acțiuni se vede încă o dată strânsa legătură dintre Școală și Biserică.

De asemenea și în Parohia Var din Protopopiatul Caransebeș s-a desfășurat cu ocazia Zilei internaționale a copilului, un concurs de cros la care au participat toți copiii comunității, în urma inițierii de către părintele paroh Petru Trainoschi a unui protocol de colaborare între Biserica din Var și Școala cu clasele I-IV din localitate, la care au luat parte și copiii din clasele V-VIII de la Școala din Obreja.

În debutul evenimentului, s-a săvârșit o slujbă de Tedeum de către părintele Petru, avându-l invitat și pe părintele Adrian Chereș de la Parohia Iaz. Mai apoi, la orele prânzului, copiii instructați de multiplul medaliat în competițiile naționale de atletism și campion balcanic la probă de marș, reșițeanul Doru Ursu, au alergat pentru a susține sănătatea și educația prin sport. La finele concursului, toți participanții la cros au primit diplome, iar câștigătorii clasați pe primele 3 locuri, pentru toate cele 4 categorii de vârste concurente, au fost premiați cu medalii, cupe și iconițe.

La final, copiii au fost felicitați atât de autoritățile locale prezente la eveniment, în frunte cu domnul primar Ion Peia, de directorul școlii din Obreja Martin Novac, dar și de toți organizatorii acestui concurs.

Data: 2 iunie 2016 • Vizualizări: 672