Copiii și tinerii la Praznicul Floriilor

Copiii și tinerii la Praznicul Floriilor

Album foto
Praznicul „Intrării Domnului în Ierusalim” a prilejuit și în acest an bucurii în plan duhovnicesc pentru copiii din centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului
Autor: Serviciul Social-Misionar
La Oravița, ziua de prăznuire a Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, a reunit copiii și tinerii de la Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” din localitate în duhul rugăciunii și al comuniunii. Încă de la începutul sătpămânii Floriilor, copii și tineri s-au apropiat cu emoție de scaunul spovedaniei, urmând ca în ziua Floriilor să se împărtășească cu Trupul și Sângele lui Hristos. Tot în această perioadă, membrii centrului, au realizat în cadrul activităților specifice, felicitări reprezentative pentru această zi de sărbătoare; felicitări care au fost binecuvântate alături de florile primăverii și ramurile de salcie specifice acestei zile.

La finalul Sf. Liturghii, copiii, preoții slujitori și credincioșii prezenți au primit salcia sfințită, după care au pornit în procesiune în jurul parcului din apropierea bisericii parohiale, cântând imnuri de slavă asemenea celor care L-au primit pe Hristos în cetatea Ierusalimului.
„În această zi de mare sărbătoare pentru credincioșii ortodocși, ne-am întărit duhovnicește, pregătindu-ne astfel pentru a porni spre ziua Învierii pe calea rugăciunii, a smereniei și a dragostei dintre noi”, a mărturisit Simona Molodovan – coordonatoarea centrului.

Și la Moniom, copiii Centrului de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitate au marcat praznicul printr-o pregătire specială. În primul rând, cu toții s-au pregătit sufletește postind în săptămâna Floriilor, iar în sâmbăta dinaintea praznicului, după ce au cules tradiționalele ramuri de salcie, s-au spovedit în biserica parohială.

În Duminica Floriilor cu toții s-au îmbrăcat de sărbătoare – purtând cu multă bucurie portul tradițional, și-au împodobit icoanele cu flori și ramuri verzi și au plecat spre biserică. Aici, au dat răspunsurile Sfintei Liturghii, iar la momentul potrivit, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, purtând în mâini icoane, ramuri și flori, iar în suflete pe Hristos-Domnul, au pornit într-o procesiune pe ulițele satului Moniom, alături de toți credincioșii prezenți.

„Cu toții ne-am bucurat de o zi de sărbătoare specială, dar mai ales copiii și tinerii – îmbrăcați în port popular și purtând icoane și flori în mâini – L-au primit pe Domnul Hristos în sufletele lor, asemenea pruncilor din urmă cu două mii de ani, care L-au primit în Ierusalim”, a concluzionat părintele paroh și coordonatorul centrului de tineret, Mihai Ciucur.

Data: 6 aprilie 2015 • Vizualizări: 805