Copiii alături de bătrânii singuri și suferinzi

Copiii alături de bătrânii singuri și suferinzi

Album foto
Copii și tineri din Caransebeș, Reșița și Bocșa, îndrumați de cadre didactice și preoți, au cercetat bătrânii aflați în așezămintele sociale
Autor: Serviciul Social-Misionar
Bătrânii de la Azilul Marginea Lend din municipiul Reșița au fost și în acest an, în preajma zilei de 8 martie, în atenția Episcopiei Caransebeșului. Conform unei tradiții create în ultimii ani, bătrânii au fost cercetați și au primit daruri de suflet.

Astfel, copiii de le Centrul de tineret Reșița Montană, coordonați de Georgiana Ciucur și însoțiți de părintele Moise Linu, parohul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” care funcționează chiar în incinta azilului, au adus cu ei, pe lângă flori și iconițe dăruite bătrânilor, mesajul că semenii nu i-au uitat și că Biserica le poartă de grijă și îi poartă în rugăciune. Bucuria bătrânilor a fost întregită de faptul că tinerii au stat să le asculte poveștile lor de viață, alinându-le singurătatea, legându-se chiar prietenii.

„A fost o experiență inedită pentru copiii din centrul nostru, cu toții fiind impresionați de semenii lor ajunși la vârsta neputințelor. Ne-am bucurat să vedem bucuria și compasiunea cu care copiii i-au înconjurat pe bătrâni, chiar și pe cei imobilizați la pat, aflați în boli și suferință”, a mărturisit Georgiana Ciucur, coordonatoarea centrului de tineret.

O acțiune similară a avut loc și la Caransebeș, vineri 8 martie, când copiii de la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului, însoțiți de cadrele didactice, au vizitat bătrânii de la azilul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate. Copiii au realizat mărțișoare și felicitări pe care le-au dăruit cu mult drag bătrânilor suferinzi și singuri.

Și la Bocșa, elevii Școlii Speciale Gimnaziale „Christiana” din localitate, însoțiți de cadrele didactice și de pr. Silviu Ferciug au fost în vizită la bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din oraș. În cadrul acțiunii, pr. Silviu Ferciug a rostit câteva rugăciuni pentru sănătatea celor în vârstă, iar, la final, copiii au dăruit iconițe, alimente, precum și felicitări și mărțișoare confecționate chiar de ei.

Data: 12 martie 2013 • Vizualizări: 1362