Copiii Centrului de Tineret Reșița Monată împreună spre Hristos

Copiii Centrului de Tineret Reșița Monată împreună spre Hristos
La praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, copiii și tinerii membri ai Centrului de Tineret Reșița Montană împreună cu îndrumătorii lor au participat la Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița
Autor: Serviciul Social-Misionar
Participarea lor a fost una activă, tinerii au rostit Rugăciunea Domnească în cadrul Sfintei Liturghii și au cântat pricesne specifice perioadei, sub coordonarea profesoarelor Georgiana Ciucur și Daniela Szeneszy. Bucuria a fost deplină atunci când, la momentul rânduit, cu toții, copii și îndrumători, s-au împărtășit cu Sfintele Taine ale Mântuitorului Hristos. Momentul acesta a reprezentat, pe de-o parte, comuniunea cu Mântuitorul Hristos prin participarea lor nemijlocită la viața liturgică a Bisericii și pe de altă parte, o modalitate în care copiii s-au aflat în comuniune unii cu alții și cu coordonatorii lor și în biserică, așa cum sunt, de fiecare dată, la activitățile din centru.

Tot cu acest prilej, lucrările realizate de către copii în cadrul atelierelor derulate în centru au fost expuse în cadrul unei expoziții cu vânzare. Frumoasele decorațiuni cu motive pascale au fost apreciate de credincioșii prezenți, iar din fondurile obținute copiii vor pleca într-un pelerinaj în luna mai.

„Activitățile derulate de acești copii de-a lungul ultimelor luni în tinda bisericii au fost încununate azi cu momentul poate cel mai important din existența acestui centru, acela în care tineri și îndrumători deopotrivă s-au unit îm mod real cu Hristos prin împărtășirea cu Sfintele Taine. Acesta este, în fapt, scopul final al tuturor activităților derulate în centru, acela în care copiii sunt o prezență vie în Biserică, atât cu trupul cât, mai ales, cu sufletul” a apreciat Mihai Ciucur, inspector pentru activitățile cu tinerii din cadrul Episcopiei Caransebeșului.

Centrul de Tineret Reșița Montană funcționează într-un spațiu aflat în incinta Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița și este format din aproximativ 35 de copii cu vârste între 6-14 ani care desfășoară activități cu caracter artistic, cultural și duhovnicesc derulate în scopul aducerii și menținerii tinerei generații în Biserică.


Data: 29 aprilie 2013 • Vizualizări: 1058