Copilăria-inima tuturor vârstelor

Copilăria-inima tuturor vârstelor
La sfârșitul săptămânii trecute curtea bisericii „Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița a prins viață, datorită zecilor de copii care i-au călcat pragul
Autor: Simona Moldovan
La sfârșitul săptămânii trecute curtea bisericii „Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița a prins viață, datorită zecilor de copii care i-au călcat pragul. „Tineri de toate vârstele”, au răspuns afirmativ invitației adresate de Asociația Sfânta Ecaterina din localitate de a participa la evenimentul organizat cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Astfel, la orele serii, în biserica parohială s-a săvârșit Acatistul „Sf. Ioan Rusul”, după care, copii, părinți și bunici au luat parte la un program artistic desfășurat în curtea bisericii într-o atmosferă veselă și colorată. În prima parte a programului a avut loc un micro-recital de pian susținut de copiii îndrumați de domnul profesor Mircea Șonea. În continuare, membrii Centrului de tineret „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” au recitat poezii și cântece despre copilărie, îndemnându-i pe cei mari să iubească copiii și să prețuiască copilăria.

Seara a fost una deosebită, deoarece am avut onoarea de a-i primi în mijlocul nostru și pe participanții de la Festivalul „Porțile Poeziei”, însoțiți fiind de doamna Liubița Raichici, director executiv al Direcției pentru Cultură Caraș-Severin. Am reușit astfel să încheiem ziua într-un mod deosebit, fiind în comuniune, întărindu-ne duhovnicește și bucurându-L astfel pe Hristos. La final, cei mici au primit daruri din partea Primăriei Oravița alături de tradiționalul La mulți ani, copii!

Data: 31 mai 2016 • Vizualizări: 551