Copilăria redeschide porțile „Centrului de Zi pentru Copii”

Copilăria redeschide porțile „Centrului de Zi pentru Copii”

Album foto
Luni, 2 octombrie, s-a reluat desfășurarea activităților „Centrului de Zi pentru Copii” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
„Centrul de Zi pentru Copii” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului și-a redeschis porțile luni, 2 octombrie, evenimentul debutând cu o slujbă de mulțumire oficiată de părintele director Livius Bojin, la care au luat parte institutorii și beneficiarii așezământului social. În continuare au fost binecuvântate sălile de clasă precum și sala de activități și sala de mese.

„Bunul Dumnezeu a rânduit ca în această zi de 2 octombrie să reîncepem activitățile de la Centrul de zi, Centrul Sfântul Ierarh Nicolae, activități care implică în special copiii din orașul Caransebeș. Centrul funcționează în regim de after school și de aceea în acest an am hotărât să avem mai mulți beneficiari ca de obicei. Avem 80 de copii care de luni și până vineri servesc o masă caldă și desfășoară diferite activități, precum teme, jocuri de cultură generală și de socializare, vizionarea de filme creștine adaptate vârstei lor. Considerăm că misiunea Bisericii noastre cu privire la problemele sociale este deosebit de importantă, deoarece cunoaștem structura statului nostru, știm că partea socială, din nefericire, este de multe ori neglijată din multe puncte de vedere, și de aceea Biserica are un rol important și aduce, prin acțiunile ei, numeroase beneficii. Prin activitățile frumoase desfășurate la toate nivelurile și prin grija pe care o arătăm persoanelor cu diferite probleme sociale putem face oamenii să conștientizeze cu adevărat cât de importantă este Biserica și, mai mult decât atât, cât de importantă este apropierea oamenilor de Dumnezeu. Bucuria și răsplata noastră cea mai mare este atunci când vedem că beneficiarii sunt mulțumiți de ceea ce primesc, lucrarea noastră fiind percepută ca una pozitivă, ajutându-i pe ei să se reintegreze în societate și să devină buni creștini și cetățeni ai acestei țări”, a precizat părintele Livius Bojin, directorul Complexului de Servicii Sociale Vasile cel Mare.

„Centrul de Zi pentru Copii” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului este un serviciu pentru protecţia copilului, a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii. De aceste condiții beneficiază și părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor ajunși în centru, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Data: 5 octombrie 2017 • Vizualizări: 1305