Corul bisericesc Armonia din Bocșa a aniversat 140 de ani de existenţă

Corul bisericesc Armonia din Bocșa a aniversat 140 de ani de existenţă

Album foto
Pentru corul bisericesc „Armonia” din Bocşa, ziua de sâmbătă, 19 septembrie, a fost una foarte importantă, deoarece şi-a sărbătorit 140 de ani de la înfiinţare
Autor: Serviciul Prezidial
Pentru corul bisericesc „Armonia” din Bocşa, ziua de sâmbătă, 19 septembrie, a fost una foarte importantă, deoarece şi-a sărbătorit 140 de ani de la înfiinţare. Seria de manifestări organizate cu acest prilej în biserica „Sfântul Ierarh Nicoale” din Bocşa, a debutat cu o slujbă de Te-Deum, oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, ierarhul sfinţind de asemenea şi noul steag al corului.

A fost săvârşită totodată şi o slujbă de pomenire pentru slujitorii bisericii şi membrii corului trecuţi la Domnul. În continuare, a fost lansată cartea intitulată „Corul bisericesc din Bocşa Română. Monografie 1875-2015”, având ca autori pe părintele paroh Silviu Ferciug, Liana Ferciug şi Viorel Cherciu. Despre acest volum au vorbit Preasfinţitul Părinte Lucian, prof. univ. dr. Nicolae Bocşan şi prof. dr. Constantin Tufan Stan. La final invitaţii şi membrii corului au primit din partea chiriarhului diplome şi medalii aniversare. Cei prezenţi la eveniment au participat şi la o expoziţie foto-documentară despre activitatea corului bisericesc din Bocşa.

„La 10 ani după întemeierea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului, în anul 1875 a luat ființă acest cor bisericesc, în care au activat oameni de seamă, preoți, profesori, credincioși, care s-au ostenit foarte mult pentru înfrumusețarea cultului divin public și pentru a da cu multă dragoste răspunsurile liturgice la fiecare Liturghie în duminici și sărbători. Așadar, în Bocșa avem o tradiție corală bisericească de 140 de ani și le mulțumim tuturor celor care au organizat această manifestare cultural-spirituală, pentru că au împodobit prin acest eveniment «Anul misiunii parohiei și anul comemorativ al marilor păstori de suflete». De aceea, i-am pomenit pe toți preoții care au slujit în această parohie și pe toți cei care au inițiat Corul «Armonia», cor ce a făcut cinste și fală Banatului de munte”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pentru a marca acest eveniment de omagiere al corului bisericesc „Armonia” din Bocşa au fost invitate şi alte 6 coruri din judeţul Caraş-Severin, dar şi din alte judeţe, care au susţinut un concert în faţa bisericii, în prezenţa unui numeros auditoriu.


Data: 21 septembrie 2015 • Vizualizări: 842